El COR reprén hui el servei d’ecoparcs mòbils

  • Funcionaran en les seues rutes i horaris habituals, amb un protocol especial per a la seguretat dels usuaris

La xarxa d’ecoparcs fixos i mòbils del COR torna hui a funcionar a ple rendiment, després d’iniciar-se la fase 1 de la desescalada. Encara que el Consorci per la Gestió de Residus no ha cessat de prestar servei durant la fase d’emergència sanitària decretada pel Govern d’Espanya, en ser considerat un servei bàsic essencial, la xarxa consorciada d’ecoparcs s’ha anat ajustant a les limitacions de mobilitat vigents a cada moment..

Ara, amb l’inici de noves fases de desescalada, els ecoparcs mòbils tornaran a funcionar amb normalitat a partir del dilluns, permetent als ciutadans reciclar, molt prop de les seues llars i sense desplaçar-se, tot tipus de residus domèstics especials, com els residus d’aparells elèctrics i electrònics, bombetes, tintes, aerosols i un llarg etcètera de residus que no poden depositar-se en els contenidors de carrer.

Per a això, el COR ha establit un protocol especial d’ús d’ecomòbils igual que succeeix amb les compres en els supermercats: respectar una fila única, amb 2 metres de distància entre usuaris a l’hora de reciclar, i entregar els residus a l’operari a peu d’ecomòbil, per a no haver d’entrar en el seu interior. Hi haurà una zona senyalitzada i acordonada per a complir aquestes normes. Igualment, serà l’operari qui registre els punts de cada ciutadà que acudisca per als descomptes per reciclatge en la taxa de tractament de residus.

Per al president del COR i alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, “sempre és una bona notícia que anem tornant a la normalitat, encara que mai hem de baixar la guàrdia davant el virus, els ciutadans han de saber que el Consorci està i ha estat sempre ací per a gestionar correctament tot tipus de residus domèstics”. Per a Cerdà “la ciutadania ha valorat molt aquests temps un servei com el que prestem des del COR, sempre important, però ara encara més essencial que mai”.