El COR visita la planta de tractament i valorització de Llíria

Representants de la Junta de Govern del Consorci per a la gestió de residus, COR, han visitat la Planta de Tractament i Valorització situada en Llíria. La instal·lació, propietat del Consorci València Interior, presta servei a 61 municipis de 5 comarques de la província de València i té capacitat per a tractar anualment 80.000 tones de brossa. La comitiva ha sigut rebuda pel President del Consorci València Interior, Javier Cervera i el Gerent Ángel Rodríguez.

Visita COR IIILa reunió ha constat d’una presentació i explicació sobre les característiques de la planta i un recorregut per les instal·lacions. En el transcurs de la visita els representants de COR han tingut l’oportunitat de conèixer en profunditat com és el funcionament diari d’aquesta infraestructura, que el seu objectiu és recuperar i tractar la major quantitat possible dels residus que arriben en la borsa grisa del fem, de manera que vaja a abocador el mínim possible.

En aquest sentit, els representants de tots dos consorcis han coincidit a l’hora de destacar la importància del reciclatge, tant pels beneficis per al medi ambient com pel fet que com més es recicle més xicoteta serà la borsa de fem grisa i, per tant, més econòmica serà la gestió d’aquests residus per als consorcis i els ciutadans.

La visita a la Planta de Llíria s’emmarca dins dels treballs que COR està realitzant en els últims mesos per a redefinir a les necessitats actuals la futura planta de Tractament i Valorització de Llanera de Ranes. Així, el President de COR, Vicente Parra, ha assenyalat que “precisament ara que estem en fase de revisió perquè les nostres instal·lacions s’ajusten en costos i dimensions, volíem conèixer d’a prop una planta que ja està en funcionament. El nostre objectiu és prestar el millor servei al ciutadà amb el menor cost possible”.