El Crist del Carmen de la Seu eixirà en processó després de 175 anys

La imatge del Santíssim Crist del Carmen eixirà aquest divendres en processó pels carrers de la localitat per primera vegada des de l’any 1838. Aquesta figura és una talla de fusta policromada del segle XV que es venera en la capella de la comunió de la Col·legiata de Xàtiva.

La processó ha sigut organitzada amb motiu de l’Any Sant Jubilar que celebra des del passat 13 de gener la Seu de Xàtiva en complir-se el 600 aniversari des que va ser erigida com a col·legiata, segons ha indicat hui a l’agència AVAN l’abat de la Col·legiata, Arturo Climent.

Cristo
Imatge del Crist.

Divendres que ve, la imatge del Crist serà baixada a les 19:30 hores per a ser portada a coll fins a l’altar major, on tindrà lloc una missa. Després de l’eucaristia la imatge del Santíssim Crist podrà ser venerada pels fidels. Posteriorment, serà treta en processó a coll dels feligresos que ho desitgen per la plaça de la Seu.

Des de l’any 1838, la imatge del Santíssim Crist del Carmen es troba entronitzada en la Col·legiata ja que arran de la desamortització, va quedar destruït el convent carmelita on es venerava anteriorment. Després de la persecució religiosa de 1936, en la qual la imatge va patir la pèrdua del cap i el trencament de cames i braços, va ser restaurada però de forma superficial. L’any 2006, amb motiu de l’exposició “La Llum dels Imatges”, el Crist va ser restaurat completament i es va poder recuperar el color original.