El Cross Autonòmic Ciutat d’Ontinyent serà classificatori per al Campionat d’Espanya

  • L’Ajuntament valora “molt positivament” la prova que servirà per augmentar la promoció de la ciutat

Més de 1.000 atletes s’espera que participen el proper 1 de febrer al Cross “Ciutat d’Ontinyent” al passeig de Benarrai de la ciutat, una prova que és també Campionat Autonòmic de camp a través i que serà classificadora per al Campionat d’Espanya.

La prova, presentada aquesta setmana a les instal·lacions del Col·legi Carmelo Ripoll, estarà organitzada per segon any consecutiu pel Club Atletisme Vall d’Albaida (CAVA) amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, des d’on el regidor d’Esports, Pepe Pla, agraïa tant al president del club, Andreu Gramage, com a Vicent Revert, ex-president de la Federació Valenciana d’Atletisme, “la tasca que fan perquè la capital de la Vall d’Albaida siga una ciutat esportiva”, així com a Vicent Añó, president de la FACV i degà de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a la Universitat de València, “pel seu compromís amb l’esport a Ontinyent”.

3 CIRCUITSPla, que també tenia paraules per a la col·laboració de Protecció Civil, la Policia Local, i els voluntaris, apuntava que “els 1.000 participants vindran amb acompanyants, el que resulta molt positiu per a la promoció d’Ontinyent, que gràcies a iniciatives com aquesta és una veritable ciutat esportiva i un referent que acull regularment proves autonòmiques com aquesta”, assenyalava.

A l’acte també intervenien Jesús Bordera com a presentador, la directora del Carmelo Ripoll, Mª Antonia Torró, i el president i el director Tècnic del CAVA, Andreu Gramage i Fran Mollà, respectivament. Gramage va destacar que aquesta és la cinquena prova que el club organitza en aquesta legislatura, “on sempre hem comptat amb el suport de l’Ajuntament i especialment del regidor d’Esports”.

Fran Mollà explicava que per tal d’apropar aquesta disciplina als corredors no federats, s’ha organitzat a les 9:30 hores del matí una “prova open”, oberta a tot el públic i amb un recorregut de tres quilòmetres. La inscripció per a aquesta prova serà de tres euros, a través de TimerLap. A continuació, començaran les proves d’iniciació, aleví, infantil, cadet, juvenil, sènior, etc… i a les 13:45 hores començarà el cross llarg, amb una distància de 10.050 metres. El recorregut previst s’ha modificat un poc respecte a la primera edició de l’any passat, ja que al passeig de Benarrai s’han instal·lat diferents elements que fan necessari realitzar una xicoteta corba.

 

Andreu Gramage, president del Club Atletisme Vall d’Albaida

“La intenció és que aquesta prova s’aferme en el calendari esportiu d’Ontinyent”

En què consisteix el Cross Autonòmic?

És una prova que s’emmarca dins de les vuit proves de les que consta el circuit de la Comunitat. En ell es classifiquen els clubs que participaran el campionat d’Espanya, que aquest any tindrà lloc el 8 de març a Càceres. En aquest cas, la prova d’Ontinyent serà l’última pel que se decidiran algunes d’aquestes participacions.

El CAVA té possibilitats de participar en aquesta competició estatal.

Sí, tenim la possibilitat de classificar al cadell i al juvenil masculí, dins de les proves que ja han fet.

Quina és la intenció del Club d’organitzar aquesta prova d’Ontinyent?

El CAVA és un Club amb més de 40 anys d’història, i es tenia la intenció de comptar amb una entitat d’àmbit comarcal una vegada es va construir la pista a Ontinyent. Cada poble té actualment les seues instal·lacions i nosaltres aglutinem aquest esport de l’atletisme amb l’experiència amb la que comptem. Vam estar en Primera Divisió amb aspiracions de pujar a Divisió d’Honor, de fet ara comptem amb atletes internacionals. Estem dins dels 16 millors clubs de l’estat espanyol i tenim aquesta capacitat organitzativa.

Es tracta d’una prova que celebra enguany la segona edició, després de recuperar-se l’any passat.

Ja es feia fa molt de temps, però sense continuïtat, i l’any passat la vam recuperar. La intenció és que aquesta prova s’aferme en el calendari esportiu d’Ontinyent.

Aleshores, podem garantir una tercera edició el proper any.

Necessitem el recolzament de les administracions i, fins a hui, estem tenint el de l’Ajuntament d’Ontinyent en la figura del regidor d’Esports Pepe Pla, que sempre ha estat amb nosaltres. Esperem seguir en aquesta línia de cara al futur.

Com a principal novetat, se celebra un open obert a no federats.

Participen més de 1.000 persones ja que la gent que participa és la que està inscrita en el circuit. Per aquest motiu, volíem donar a conèixer aquesta modalitat a tot el món, pel que hem preparat una prova open de tres quilòmetres. Hui en dia pareix que tot el que baixe dels 20 quilòmetres no és una prova… quan abans el cross tenia entre 8 i 10 quilòmetres. La nostra intenció és que la gent prove una prova d’aquestes característiques en un circuit autonòmic i en un ambient molt festiu.

Per què recomanaries als nostres lectors a gaudir d’aquest open?

És una oportunitat quasi única, ja que són unes instal·lacions ens uns mitjans que serveixen d’antesala del campionat d’Espanya, en un ambient d’animació multitudinari, i té l’oportunitat de provar-se i que tot no siga eixir sols a entrenar.

I la gent que no participe d’una forma esportiva, que acudisca a recolzar als atletes.

Sí, és un dia de festa, un dia molt agradable i esperem que isca bon oratge. Cal remarcar que la prova està dins de l’entorn del poble, paral·lel a l’Avinguda de l’Almaig, pròxim a una zona de bars perfecta per a gaudir de la festa de l’esport.