El curt rodat a Xàtiva mostrarà els encants de la ciutat en 700 festivals de tot el món

  • Paella Produccions ja treballa en el seu primer llargmetratge per a 2017

Xàtiva ha acollit aquests dies la filmació d’un curtmetratge dirigit per Jaume Bayarri, ambientat a la Fira d’Agost i basat en el conte de l’escriptor local Toni Cucarella “El somni de la seua vida”. S’ha rodat en carrers i places, a la mateixa Fira o al Mercat. El rodatge ja ha finalitzat i ara es realitzarà el muntatge perquè aquest curtmetratge siga presentat en aproximadament 700 festivals arreu del món durant els propers dos anys, servint també de promoció per a la ciutat.

Es va fer un càsting previ per figurants i hi han participat més de 70. El xativí Fran Moral és el seu productor, amb el qual hem parlat aquesta setmana.

“Els cinc dies de rodatge han estat molt intensos, però ha anat molt bé i molt rodat, malgrat els típics imprevistos”, ressalta Moral.

Segons el productor “la història versa sobre Josep Maria, que és un home de mitja edat, que viu sol i col·lecciona codis de barres per a participar en un concurs: El somni de la seua vida. Ell està convençut que va a guanyar i que aconseguirà donar la volta al món, volar amb globus aerostàtic o navegar pel Carib…”.

Ara, la intenció és realitzar una estrena a Xàtiva junt amb tots aquells que han col·laborat i han fet possible aquest “somni”.

Des de Paella Produccions, es treballa ja en la preparació de dos documentals i un primer llargmetratge que podria començar a rodar-se a principis de l’any que ve.