El CV Xàtiva tractarà de revalidar el títol autonòmic com afitriones del campionat juvenil femení

  • Les xiques són favorites en una competició que acull la capital de la Costera aquest cap de setmana

Xàtiva alberga aquest cap de setmana la final autonòmica juvenil femenina de voleibol. Igual que va fer l’any passat, el Club voleibol Xàtiva, en el pavelló municipal de la capital de la Costera, es bolcarà en l’organització d’un esdeveniment que atraurà la localitat a un nombrós públic de tota la Comunitat Valenciana, ja que per classificació acudiran equips representants de les tres províncies: Castelló, València i Alacant. Concretament, participen el CV Voley Grau Castelló, CV Playas de Benidorm i el CV Ilicitano Carrús Elche, juntament amb el conjunt socarrat. A aquesta final accedeixen els quatre millors equips femenins de la lliga regular de la Comunitat Valenciana per ordre de classificació.

L’equip juvenil femení del CVX buscarà revalidar el títol obtingut fa un any a Elx. El conjunt dirigit per Sonia Gómez i Emilio Prats parteix com a favorit per haver acabat la lliga regular en primera posició, però qualsevol resultat és possible en un campionat amb tantes trobades al màxim nivell en tan sols dos dies de competició.

Simultàniament al torneig que tindrà lloc a Xàtiva, l’equip juvenil masculí també buscarà la revàlida com a campió autonòmic en la Final Autonòmica que es disputa Benidorm.

Aquesta setmana va tindre lloc la presentació de la competició per part de Pedro Aldavero, regidor d’Esports; Arturo Ruiz, president de la Federació de Voleibol de la Comunitat Valenciana; i Enrique Mateu, president del Club Voleibol Xàtiva.

Ruiz va destacar Xàtiva com “un referent del voleibol nacional i individual” i va valorar “el gran treball que es realitza des del Club i des de les institucions que el sustenten”. Per la seua part, Enrique Mateu va agrair les facilitats organitzatives per part de l’Ajuntament de Xàtiva i va ressaltar la repercussió d’aquesta competició, “un esdeveniment d’èlit amb la presència de jugadores, d’inclús experiència internacional”.

Entre hui i demà es disputaran en la capital de la Costera els sis partits que decidiran l’equip campió de la Comunitat Valenciana en la màxima categoria juvenil femenina del 2019. Es disputarà en format de lliga regular, tots contra tots.

Guanyar el campionat autonòmic té doble premi, ja que el primer classificat obtindrà la passada directa al campionat espanyol juvenil femení de voleibol. Una competició que reuneix els millors equips de la categoria i una oportunitat única on poder reptar-se amb les millors jugadores del panorama nacional actual.