El Departament de Salut compta ja amb zero pacients ingressats i zero pacients en hospitalització domiciliària

  • La xifra total de positius a la zona és de 351 persones i no es registra cap mort des del 4 de maig

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent segueix millorant les xifres d’ingressos i ha abastat ja l’esperada xifra de zero/zero: cap pacient ingressat a l’Hospital Lluís Alcanyís i cap pacient en hospitalització domiciliària, ingrés que es produeix en els casos que beneficia al malalt, que cada dia és visitat per metges de l’equip de la Unitat d’Hospitalització Domiciliaria (UHD).

La xifra total de positius per COVID-19 a la zona –dades facilitades en l’actualització d’ahir a les 15 hores– és de 351 persones (taxa de 180’50), 15 més que el passat divendres, i no es produeix cap defunció des del 4 de maig, sent 39 els morts per aquest virus al Departament (taxa de 20’10).

Fonts d’aquesta àrea de salut destaquen el potencial que s’està demostrant per part de l’Hospital de Xàtiva “fent més amb quasi amb els mateixos recursos”. De fet, des de la Gerència del Departament s’ha enviat aquests dies una carta a tots els i les professionals agraint el seu “compromís i esforç” per les tasques realitzades aquestes setmanes més enllà de la seua labor habitual.

Des del propi Departament es recorda que, malgrat aquestes xifres positives, no s’ha de baixar la guàrdia. “És molt important seguir totes les recomanacions estrictament tal i com s’assenyala des de les autoritats, tant amb les mascaretes com amb els horaris i la distància social ja que el virus segueix actiu”. I és que en el grau de contagiabilitat de l’estudi preliminar publicat pel Ministeri, la província de València compta amb una mitjana inferior a la de la resta de l’Estat.

Concretament, unes 125.000 persones han superat ja la infecció del coronavirus i han generat anticossos a la Comunitat Valenciana, un 2’5% de la població, segons els resultats de la primera onada de l’estudi de seroprevalencia, amb una número d’anàlisi de 4.286 en les tres províncies: el 2’3% de la població de València; el 2’7% de la d’Alacant i el 2’8% de la de Castelló. A nivell nacional, aquest percentatge és més elevat, el 5% dels ciutadans, segons l’estudi del Govern, que ha tingut una participació del 75% i en el qual el 89% ha accedit a prendre’s una mostra de sang.

 

Control de temperatura

Tots els centres sanitaris de la comarca recomanen des d’aquesta setmana passar un control de temperatura a totes les persones que hi acudeixen. El personal dels centres té instruccions de com actuar en cas de detectar una determinada lectura de temperatura.

Aquesta mesura s’ha afegit a les ja en vigor des que es va decretar l’estat d’alarma, que fan obligatori l’ús de màscares per a assistir als centres de salut i d’especialitats, on s’ha d’acudir només amb cita prèvia i sense acompanyant si no és estrictament sense necessari. S’ha de mantenir sempre la distància de seguretat de dos metres entre usuaris i treballadors.

Sanitat insisteix a recordar la necessitat de seguir aquestes mesures d’autoprotecció i seguretat, personal i col·lectiva, en la lluita contra la pandèmia.