El Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent inverteix quasi 700.000 euros al 2014

  • La innovació en equipaments persegueix com a objectiu seguir millorant l’atenció hospitalària

El Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent està invertint 700.000 euros al llarg d’aquest 2014 destinats a millorar els equips tecnològics que tenen com a objectiu prestar una atenció hospitalària més eficient i satisfactòria. La inversió en tecnologia es concreta en l’adquisició de recursos i equipaments que suposen un salt qualitatiu en l’actuació de diverses àrees hospitalàries.

Un dels casos més significatius és la millora en els equips de l’àrea de cirurgia general i traumatologia, amb 60.000 euros d’inversió. L’adquisició d’una nova torre de laparoscòpia amb monitors d’alta definició facilitarà una visualització d’alta qualitat per als professionals en el moment de realitzar intervencions quirúrgiques com a cirurgia de la vesícula biliar, estómac o tracte intestinal, destacant la cirurgia de còlon o la cirurgia hepàtica. En aquests casos els nous equips adquirits ajudaran al fet que es practiques una cirurgia amb incisió mínima, afavorint en els pacients una ràpida recuperació.

De la mateixa manera es valoren les inversions previstes per a endoscòpia quirúrgica i videolaringoscopia en Otorinolaringologia – ORL pròximes a 35.000 euros, amb els quals també es realitzaran cirurgies més segures i efectives, amb la mínima incisió possible per a cada pacient. Altres equips com els de gastroscòpia pediàtrica en l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva també experimentaran una millora amb la inversió prevista en aquesta anualitat, així com la renovació de respiradores per a anestèsia en el bloc quirúrgic i monitors sobretot de la unitat de vigilància intensiva del mateix hospital, arribant als 180.000 euros entre tots ells.

La dotació de recursos econòmics per a adequar i renovar el parc tecnològic del departament aconsegueixen inicialment els 85.000 euros per a l’hospital d’Ontinyent amb la dotació d’un aparell d’ecografia ginecològica que millore la cartera de serveis oferits en aquestes instal·lacions sanitàries. De la mateixa manera cal destacar com una de les grans novetats que s’incorporen a l’hospital d’Ontinyent la inclusió de tots els registres dels electrocardiogrames en la història clínica electrònica, permetent poder veure l’històric d’un pacient en una sola visió de pantalla. Amb aquesta iniciativa es permet millorar l’acció terapèutica i de cures pels professionals sanitaris. I se suma al canvi integral dels equips de climatització de l’hospital, escomès aquest passat estiu.

Finalment, l’adquisició d’un equip làser per a litotrícia augmenta de la mateixa forma la oferta de serveis evitant que la ciutadania assistida pel departament de salut haja de desplaçar-se en la seua majoria a altres centres assistencials afavorint l’accessibilitat. La litotrícia mitjançant làser consisteix en la introducció d’un endoscopi o uretroscopi fins a la litiasis o “pedra” que es localitzen en el renyó o urèter. A través d’aquest aparell s’introdueix una fibra làser que pot destruir la pedra, sent un procés que en la majoria dels casos necessita l’aplicació d’anestèsia general, encara que el pacient sol anar-se a casa el mateix dia de la intervenció.

Les partides pressupostàries han aconseguit el desenvolupament de Orion Clinic com a model d’història clínica electrònica i també als centres d’atenció primària del departament de salut, amb l’objectiu de renovar material sanitari, sense oblidar la implantació d’un nou mamògraf digital d’alta resolució en la unitat de prevenció del càncer de mama de Xàtiva.