El Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent organitza dues taules redones sobre el càncer de mama

  • Professionals de Cirurgia, Radiologia i Oncologia parlaran sobre el tractament de la patologia de mama en el Departament
  • Tindran lloc a Xàtiva i Ontinyent dirigides a la població en general i amb motiu del dia contra el càncer de mama

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha organitzat dues taules redones amb motiu del dia internacional en la lluita contra el càncer de mama per a explicar a la població com es tracta la patologia de mama en el Departament.

La primera d’aquestes taules redones tindrà lloc a la Casa de Cultura de Xàtiva aquesta vesprada, a les 19 hores. La segona se celebrarà a Ontinyent, en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, el dijous 24 d’octubre també a les 19 hores.

Amb aquesta iniciativa es pretén donar a conéixer el potencial assistencial i l’atenció integral que es dóna en el Departament a la patologia de mama, des del seu programa de prevenció, diagnòstic precoç i tractament individualitzat metge-quirúrgic.

La taula redona comptarà amb introducció i moderació de Javier Aguiló, cap del Servei de Cirurgia del Departament, que donarà pas a tres ponències. La primera, “la prevenció i el diagnòstic del càncer de mama”, a càrrec Felíx Martín, cap de la Unitat de Prevenció de Càncer de Mama (Screenning). Li seguirà José Torró, cap de Secció de Cirurgia i coordinador de la Unitat de Patologia Mamària que explicarà el funcionament de la Unitat. Finalment intervindrà Carmen Salvador i Pedro López, del Servei d’Oncologia.

Es contempla la participació del públic en un torn obert de paraules, on podrà preguntar-se qualsevol dubte o aclariment als professionals que han participat en les ponències.

La taula s’obrirà abordant la prevenció i diagnòstic precoç que s’encarrega de dur a terme la Unitat de Prevenció de Càncer de Mama (UPCM) com a part fonamental de l’abordatge d’aquesta malaltia.

També es parlarà de la Unitat de Patologia Mamària (UPM) que és una de les sis acreditades en el territori valencià per la Societat Espanyola de Patologia Mamària (SESPM), s’encarrega de conéixer i valorar setmanalment tots els casos de càncer de mama del Departament.

La UPM compta amb un equip multidisciplinari de radiòlegs, cirurgians, oncòlegs, patòlegs i psicòlegs que estudia de forma personalitzada i dóna una recomanació col·legiada a cada cas en particular. Les decisions del Comité de la Mama d’aquesta Unitat contribueixen a mantindre uns estàndards de qualitat assistencial d’excel·lència en el diagnòstic i tractament de la patologia de mama.

Quant a la cirurgia de mama, el Departament quanta amb els últims avanços en tècniques i tecnologia i realitza també cirurgia oncoplástica i reconstructiva de mama.

Finalment, el Servei d’Oncologia del Departament parlarà dels tractaments oncològics que es donen a aquesta patologia, les seues especificitats i els últims avanços incorporats en el Departament al tractament del càncer de mama.