El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent arreplega més de 700 kg d’aliments solidaris

  • En total s’han aconseguit 713 quilos d’aliments en l’Hospital Lluís Alcanyís que s’han lliurat a l’associació Gent de la Consolació de Xàtiva

L’impuls solidari d’un grup d’infermers i treballadors de manteniment del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha fet possible que en l’Hospital Lluís Alcanyís s’hagen arreplegat 713 quilos d’aliments, destinats a l’associació sense ànim de lucre, Gent de la Consolació de Xàtiva. De la mà d’aquest grup de professionals sanitaris s’ha organitzat durant aquest mes de desembre la recollida d’aliments per a una entitat que té una constant labor solidària, ja que facilita menjar diari i productes bàsics com a roba i material escolar a famílies desfavorides. A més també s’han arreplegat joguets per a aquestes famílies. Tots els aliments i joguets s’han lliurat en aquests dies festius.

A més d’aquesta recollida solidària d’aliments, des de la direcció del Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent s’espera poder seguir col·laborant amb l’associació en pròximes campanyes, ja que es tracta d’una entitat que des del 2007 ajuda a famílies xativines en situació de desigualtat, promovent accions de solidaritat i d’inclusió social. Des de l’associació no solament es faciliten aliments, sinó que a més es fan un altre tipus d’accions com la facilitació de tràmits burocràtics a aquelles persones amb dificultats idiomàtiques.

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent dins de l’estructura assistencial de la Conselleria de Sanitat, ofereix assistència sanitària a les comarques de La Costera, la Vall d’Albaida, la Canal de Navarrés i la Ribera a través de 2.200 persones que brinden la seua professionalitat des de dos hospitals generals, dos centres d’especialitats, un centre de salut pública, 19 centres de salut i 52s consultoris, atenent a prop de 210.000 persones en l’actualitat.