El Departament de salut Xàtiva-Ontinyent organitza una Jornada sobre l’atenció al final de la vida

  • Es pretén donar a conéixer aspectes mèdics i jurídics sobre la recent Llei valenciana de drets i garanties de la dignitat de la persona

El Comité de Bioètica del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha organitzat una sèrie de Jornades per a explicar i analitzar la recent Llei valenciana de drets i garanties de la dignitat de la persona en el procés d’atenció al final de la vida.

La primera Jornada, dirigida a professionals de la salut, va tindre lloc el dia 4 a l’Hospital Lluís Alcanyis de Xàtiva. Demà dia 11 d’abril tindrà lloc a Xàtiva dirigida a la població en general, les conferències donaran inici a les 17 hores a la Casa de Cultura.

Aquesta Jornada constarà de dues ponències que pretenen abastar els aspectes mèdics i jurídics d’aquesta recent Llei. Per a això es comptarà amb el Dr. Manuel Hernandez, cap de la Unitat d’Hospital a domicili i cures pal·liatives del Departament Xàtiva-Ontinyent. Així, els aspecte jurídics d’aquesta normativa legal seran tractats pel jurista David Benavent Cuquerella.

L’objectiu d’aquestes jornades és donar a conéixer la Llei valenciana i els drets que tenen a partir d’ara les persones malaltes en el procés final de la seua vida. La Llei regula diverses situacions a les quals pot enfrontar-se la persona malalta i la forma en què els professionals de la salut han d’actuar.

Tal com ha explicat el Dr. Manuel Hernández Jefe de la Unitat de Cures Pal·liatives del Departament, “la Llei dóna drets a les persones malaltes i recull com es pot arribar al fet que aqueixos drets es porten a efecte de la millor manera possible”, Hernandez també ha explicat que “ara ja disposem d’una Llei i per tant cal complir-la” i ha recordat també que “ara s’ha de dotar d’una sèrie de recursos per a poder portar a la practica el dret a una mort digna”.

Des de la Gerència del Departament Xàtiva-Ontinyent, Margarita Llaudes ha ha manifestat que “aquesta llei era necessària, perquè es reconeix el dret de les persones a morir amb dignitat” i ha apuntat que “farem tot el possible per dotar al Departament dels recursos necessaris per a la seua correcta aplicació”.