El Departament Xàtiva-Ontinyent organitza la setmana de la dona amb motiu del 8 de març

Per commemorar el dia 8 de març, dia internacional de la dona, el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha organitzat una sèrie d’actes dirigits a donar visibilitat i sensibilitzar a població i professionals sanitaris contra les desigualtats i la violència de gènere.

Al llarg la setmana vinent es desenvoluparen diverses activitats sota el títol de “Setmana de la Dóna”: El dilluns dia 6 la planta baixa de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva acollirà la campanya #noÉsNO que en col·laboració amb el Consell dels dons de Xàtiva, en la qual el Departament té representació, pretén sensibilitzar a la població contra la violència de gènere i l’assetjament sexual. Per a açò voluntàries i voluntaris de l’esmentat Consell local, la Regidoria de Dóna i Igualtat i personal del Centre hospitalari contribuiran en la distribució de fullets i polseres així com a dinamitzar l’ús d’un photocall on aquella persona que ho desitge podrà mostrar el seu suport a aquesta lluita mitjançant una fotografia i la seua difusió per xarxes socials.

Per al dimecres 8 dia de la dona, tots els centres sanitaris del Departament estan convocats a una concentració a les dotze hores per a donar lectura al Manifest de les treballadores de la Sanitat Pública Valenciana que amb motiu d’aquesta commemoració ha difós la Unitat d’Igualtat de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Finalment el dijous dia 9 l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, acollirà una xarra col·loqui a càrrec de l’Associació XATEBA Contra la violència de gènere. Sota el títol “Les cares de la desigualtat” la ponent, Mar Vicent parlarà de “dones que es mengen el món…o el món li les menja a elles?”, un acte que se celebrarà a partir de les 13.30 hores en el saló d’actes de l’Hospital i que està obert a personal i usuaris.

Des de la Gerència del Departament s’ha convidat a tots els professionals i usuaris a participar en aquestes activitats que unides a les assistencials, sumen voluntats en la millora de les polítiques d’igualtat en l’àmbit sanitari i contra les violències de gènere.