El derbi de Canals arriba amb els papers canviats

Així és el futbol. A tan sols set jornades per a finalitzar la lliga, els dos equips de Canals viuen moments totalment antagònics. El Canalense, la gran sorpresa de l’any, està ja virtualment salvat, mentre que l’històric Canals ocupa una de les places de descens amb la necessitat imperiosa de sumar punts que l’allunyen al més prompte possible de l’abisme. Sens dubte, una situació que ningú s’imaginava el passat estiu i que la lògica haguera apostat per un canvi de papers entre tots dos conjunts de la ciutat.

Així es presenta el segon derbi oficial en la història de Canals, declarat ‘Dia del Club’, amb aires de venjança per part de l’equip de Marcos Camacho que van veure com un gol de Toni Barberá de falta directa els llevava els tres punts en la primera volta.

D’aquesta manera, el Canalense, de la mà de Bermu arriba al partit “amb bones expectatives i molta il·lusió ja que tenim 36 punts i cal aprofitar el nostre moment de joc. És un encontre on la rivalitat està present, però que per a nosaltres no veiem com a prioritat vèncer al Canals, sinó aconseguir puntuar”.

Per al tècnic va elogiar la plantilla rival i es va mostrar “convençut” que van a eixir de la zona de descens. “En un derbi cal tenir il·lusió i creure que és possible guanyar. Ja ho vam demostrar en la primera volta i eixe és el camí que hem de seguir”.

Finalment, Bermu va destacar que “està sent un any molt positiu perquè ningú s’esperava que a hores d’ara estiguérem virtualment salvats. Encara resten aquests punts que ho confirmen i per açò anem a seguir buscant fer el nostre millor joc”.

Per la seua banda, Marcos Camacho viurà el seu primer derbi des de la banqueta, un partit que afronta “amb molta il·lusió perquè és un enfrontament molt bonic per l’ambient i pel què significa que un poble com Canals tinga dos equips en Preferent. És un partit que tots volen jugar, on no fa falta motivació i que tots hem de gaudir”.

Més enllà del rival, preval la necessitat de puntuar siga com siga. “Nosaltres l’única cosa que ens juguem en aquest partit són els tres punts. No estem obsessionats amb el Canalense sinó amb aconseguir una victòria que ens permeta remuntar en la taula”, va asseverar l’entrenador.

Finalment, Camacho va voler ressaltar la temporada del seu rival. “Per a mi el que estan fent és increïble i els donaria un excel·lent tant a la seua directiva com a l’entrenador, jugadors i afició. Pocs confiaven que anaven a mantenir la categoria i ho van a aconseguir. Jo els compararia amb el meu primer any en el Canals, que tots ens donaven per morts en ser un equip nou i vam acabar sisens”.

En la vesprada de hui es viurà un nou moment històric en aquesta ciutat de la Costera, amb dos equips amb trajectòries molt diferents que, com en qualsevol derbi, poc importaran quan l’àrbitre done inici al partit.

 

06/04     18:00 hores     Camp Quatre Camins

FC Canalense: Carlos, Javi, César, Pufo Soler, Lloret, José Enrique, Néstor, Lozano, Toni Barberá, Izán i Ismael.

UD Canals: Bordería, Machi, Arcadi, Pablo Bonet, Chico, Doménech, Ayllón, José Manuel, Francés, Adrián i Juanpe.