El dia del Cant de Vicent

  • El dia del Cant de Vicent, un acte que va nàixer amb la finalitat de recordar la data de naixença de Vicent Andrés Estellés

Amb el patrocini de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Xàtiva i la col·laboració de les entitats participants, se celebrarà a Xàtiva El dia del Cant de Vicent.  L’acte tindrà lloc al saló noble de la Casa de Cultura de Xàtiva el proper dimecres dia 21 d’octubre, a les 20 hores. La Bicicleta Teatre convida tothom a retre homenatge al poeta de Burjassot que tant va estimar aquesta ciutat de Xàtiva. La convocatòria general i oberta inclou la possibilitat  de la lectura de poemes de l’autor, així com qualsevol manifestació artística en el marc escaient de l’homenatge (música i cant, Paqui i Neus Gil…).

La Bicicleta Teatre convoca amb un mes llarg de retard, igual que va ocórrer l’any passat, El dia del Cant de Vicent, un acte que va nàixer amb la finalitat de recordar la data de naixença de Vicent Andrés Estellés – quatre de setembre de 1924 – i amb la idea de poder gaudir públicament de la seua poesia, un dels béns més preuats del nostre patrimoni cultural.
Com cada any, des que l’escriptor Josep Lozano llançà la idea, volem mantenir la convocatòria, perquè pensem que cal mantenir la iniciativa popular i seguir amb un  encontre que ens hauria d’unir a tots mitjançant la poesia d’Estellés, l’obra del qual sempre caldrà rellegir. Tant de bo que, pels seus viaranys poètics, puguem reconèixer els camins de la identitat, del compromís i de la lluita, i puguem decidir cap on volem dirigir-nos i quin és el futur que volem per al nostre poble.