“El discurs de la participació és molt bonic, però la realitat és que la participació ha sigut sesgada”

Mª José Pla, Grup Municipal del Partit Popular

 

Una Fira més tranquil·la que altres anys.

Així és, a nivell personal he tingut més temps per estar en la meua família, per estar amb els amics, per passejar i no tindre un horari tan estricte com altres anys.

Quina valoració feu des del Partit Popular?

No portem la línia de fer crítica perquè sí. Des del grup del Partit Popular estem veien una Fira molt més pareguda que el que diu el nou equip de govern. Està sent tot molt similar ja que no es pot canviar l’estructura d’un esdeveniment com aquest en un espai de temps tan curt. Han hagut xicotets canvis més simbòlics que altra cosa. El Festival Al Ras no és cap novetat, ho havia impulsat el nostre govern, igual com les medalles que es pengen a nivell cultural per la inauguració, quan nosaltres sempre hem tingut com a primera premissa que els nostres grups locals estigueren presents.

Es destaca molt la participació en aquesta Fira, però s’han deixat de celebrar actes com l’homenatge a Bruno Lumas. Com ho veieu?

Ací és on han demostrat que la participació és molt segada, però és un discurs molt bonic… No puc deixar de fer una crítica prou forta, just en l’any que se celebrava el seu 25 aniversari de la seua mort. L’equip de govern no ha tingut la valentia ni la responsabilitat de seguir fent un acte que li agrada a un sector de gent que també són ciutadans de Xàtiva. També han decidit llevar el teatre faller, canviar de lloc i d’hora les paelles propiciant més problemes que altres anys. També parlen de teatre professional quan ací en Xàtiva tenim associacions sense ànim de lucre amb actors molt vàlids que han inclòs.