El Festival Al Ras es consolida amb la quarta edició com a cita per a la gent jove les nits de la Fira d’Agost

  • Com a gran novetat enguany es comptarà amb una nit d’orquestra, demandada pels joves, junt a les dos nits de DJs i de grups locals que es mantenen com en anys anteriors

El pati de la Casa de la Joventut de Xàtiva acollia, dijous a la vesprada, la presentació del Festival Al Ras de la Fira d’Agost amb la presència del regidor de Fira Pedro Aldavero, la regidora de Joventut Lena Baraza i alguns dels grups i Djs participants.

Es tracta del quart any consecutiu en què el Jardí de la Pau albergarà cada nit de Fira, a partir de les 21 hores, concerts de Djs i grups locals, combinats amb algun altre grup d’altres zones, destinats a la gent més jove i amb entrada gratuïta en un espai totalment obert.

Lena Baraza destacava la consolidació del Festival que naixia ara fa quatre anys “com un espai per evitar que la gent jove se’n anara de Xàtiva per tindre oci”. L’edil avançava que degut a l’avançament de l’horari d’obertura enguany es comptarà amb servei de “foodtrack” on poder menjar abans dels concerts.

Per la seua part, Pedro Aldavero destacava la “tranquil·litat” que atorga als pares disposar d’un espai cèntric on poder deixar els seus fills i filles i animava als joves de Xàtiva a assistir, gaudir i “tirar endavant” el festival.

A l’edició d’enguany hi haurà tres nits de Djs, que començaran el dia 14 amb la posada en escena de DJ Dany Markez, DJ Baldovi Live Drums, DJ Vercher, DJ Martínez i los Djs Fran Cabrerizo i Bruno Mateu. Aquesta nit serà un poc més especial, on Congelados Angela col·laborarà repartint gelats. El divendres 17 serà el torn de DJ Robres, DJ Mark i DJ Ciber. I ja el dilluns 19 conclouran les nits de música electrònica amb DJ David SanSan, DJ Kike Samit, DJ Ernest i DJ Red Rabbit. Pel que fa als concerts, també hi haurà dos nits: la primera tindrà lloc el dia 15 d’agost, quan es podrà escoltar als grups locals Jazz Woman junt amb Nine Mile Sound System, Orígens i Pablo Grimaltos. El diumenge 18 serà el torn de Sexy Zebras, Palmera, Kai Mars, Barbaritats i Noah Histeria; la novetat d’aquest any respecte a les edicions anteriors és la nit del divendres 16 on tocarà una Orquestra, la primera en totes les edicions del festival, en aquest cas, Hornet.

“Per a nosaltres és una satisfacció poder treballar aquest cartell amb tots els que fan cultura mitjançant la música a Xàtiva i és un aprenentatge cada vegada que fem una reunió amb ells. Aquest  festival es deu a ells”, ressaltava l’edil de Joventut.

Al final de la presentació es va projectar un vídeo que s’utilitzarà per promocionar el Festival Al Ras a través de les xarxes socials.

El Festival Al Ras és un espai consolidat on els joves ja no tenen que eixir de la ciutat per tal de gaudir de concerts i discomòbils, responent així a les seues necessitats i, a més, aportant una oportunitat a tots aquells que volen donar a conèixer la seua música.

L’horari del festival serà de 21 hores a 03 hores de la matinada, encara que tant el dimecres 14 i el dissabte 17 el festival s’allargarà fins les 03.30 hores.

Cal recalcar la col·laboració de Inelcom, BlueRadio, Montsant, TactoMedia i Congelados Ángela, gràcies a les quals es pot portar una nova edició d’aquest festival.