“El futur es planteja seguint treballant per aconseguir medalles i, sobretot, seguint gaudint de l’atletisme”

El passat cap de setmana es disputava a la localitat valenciana de Sagunt el Campionat d’Espanya Màster a l’aire lliure. En ell, l’atleta del Club Atletisme Xàtiva, Octavio Pérez, guanyava l’or en la seua prova estrella, els 800 metres, i aconseguia la medalla de bronze en la prova de 400 metres. Aquesta setmana hem fet balanç de la temporada amb l’atleta xativí.

Dos nous metalls per concloure, de nou, un exitós any. Imaginem que content amb tot el que has aconseguit enguany.

Molt content, sobretot per l’or guanyat a la prova dels 800 metres, una prova que és la meua i on sempre done el màxim. Dissabte va ser la final de 400 metres, una modalitat que utilitze de complement i on esperava fer-ho un poc millor, rebaixant el temps i baixar dels 52 segons. Em va quedar un sabor agredolç ja que aspirava a aconseguir més que un bronze.

I en els 800 metres sí que eixires a per totes.

Sí, vaig eixir amb confiança i a guanyar la carrera. Tenia rivals molt durs com els germans Esteso o el subcampió del món en pista coberta Ramón Borente. El propi Borente m’havia guanyat als 400 metres i sabia que anava a estar igualadíssim, amb rivals molt ràpids. Per aquest motiu vaig intentar controlar la carrera des de l’eixida. Em vaig situar a la part capdavantera, marcant un ritme prou lent i vaig pegar un tiró prou fort a falta de 300 metres per estirar el grup. A falta de 200 metres vaig tornar a accelerar, el grup es va trencar, escapant-nos quatre atletes. Em vaig guardar un poc de forces per als últims 100 metres ja que sabia que m’intentarien avançar. Sobretot Juan Carlos Esteso em va apretar moltíssim, però vaig aconseguir guanyar la prova a tan sols dos centèsimes, un poc en la “foto finish”, traient un poc el pit per aconseguir eixos centímetres de més. Al remat, molt content de poder finalitzar la temporada en el més alt del pòdium.

Fermall d’or, mai millor dit, per a un any on has aconseguit dos bronzes al Campionat del Món.

Sí, la veritat és que ha sigut una temporada boníssima amb dos medalles internacionals en 1.500 i en 800 metres a més de les aconseguides ara en el Campionat d’Espanya. A açò cal sumar l’èxit de la temporada passada on ho vaig guanyar tot: el Campionat del Món, el Campionat d’Europa i el Campionat d’Espanya. En la prova de 800 metres, en dos anys, entre campionats a l’aire lliure i de pista coberta, solament he perdut dues carreres, guanyant la resta.

Uns números que et porten a liderar el rànquing per marca tant a l’aire lliure com en pista coberta en Màster 40.

Tinc la millor marca espanyola de la temporada en pista coberta i, de moment, també a l’aire lliure malgrat que en aquesta modalitat encara queden competicions i podrien superar-la.

Amb aquestes xifres, com et planteges el futur?

Ara és moment de desconnectar i carregar piles. La temporada que ve, com a gran objectiu, em marque el Campionat del Món en pista a l’aire lliure, que serà en setembre de 2020 en Canadà. Primer prepararé pista coberta i intentaré fer el rècord d’Espanya en la temporada hivernal en aquesta modalitat. En definitiva, el futur es planteja seguint treballant per aconseguir medalles i, sobretot, seguint gaudint de l’atletisme.