El Gran Teatre de Xàtiva acull hui el concert ‘El So de les Imatges’

  • Les marxes processionals van ser les protagonistes del concert del pregó

El Gran Teatre de Xàtiva acull hui el concert “El So de les Imatges” oferit per la Germandat de Confraries. Es tracta d’un concert audiovisual protagonitzat per la banda simfònica de la Societat Musical la Primitiva Setabense acompanyat d’imatges pròpies de la Setmana Santa Setabense aportades per Lorenzo Segarra. Es va a comptar amb la col·laboració de les confraries i germandats de Xàtiva que aportaran sons “propis” de la Setmana Santa de la ciutat. Així s’escoltaran els timbals del “Sepulcre”, la matraca, les “clarines” del “Natzaré”, les “cadenes” dels penitents, motets, una “tamborada” o el cant d’una saeta interpretada per Antonio Escudero, entre altres sons que caracteritzen la nostra Setmana Santa.

S’iniciarà a les 19.30 hores. Les entrades són un donatiu de 3 euros que es destinarà a finalitats socials i estan a la venda a través de la Germandat, de les confraries i germandats, i en la Casa de la Cultura i Casa de la Joventut.

En una primera part s’interpretarà una composició de Ferrer Ferran: la Passió de Crist. En la segona s’escoltaran peces molt conegudes i sol·licitades interpretades durant els actes processionals: “Mater Pixa”, “Mektub”, “Soledad” o la “Marxa nº3” d’Attilio Bruschetti, entre unes altres.

El director de la banda, Paco Sánchez Roca, ha destacat que, en definitiva, el que es persegueix és que l’espectador gaudisca d’unes obres que formen part del patrimoni musical de la ciutat i de la seua Setmana Santa.

El president de la societat, Luis Enrique Alonso, ha destacat la participació de les confraries per a crear un conglomerat que espera siga del gust del públic.

El concert està inclòs en el programa oficial d’actes de la Setmana Santa Setabense.

Ahir va tenir lloc el tradicional pregó

La Jove Orquestra de la Primitiva Setabense oferia ahir un concert, patrocinat per l’Ajuntament de Xàtiva, en el marc del pregó de la Setmana Santa Setabense. El pregó es va realitzar divendres en la Seu i va ser pronunciat per l’Abat de la Col·legiata, José Canet. Després de les seues paraules la formació musical va interpretar conegudes marxes de la Setmana Santa Setabense amb arranjaments per a orquestra de corda. Baix la direcció del seu director titular, José Martínez Colomina, s’interpretaren en primer lloc la Suite Air nº3 de J.S Bach. Després s’interpretà la versió de Julio Juan de “Mater Pixa” de R. Daurat, per a continuar amb “Mektub” de M. San Miguel i amb “Tosca” de G. Puccini.

Aquestes últimes dues marxes han sigut versionades per Jordi Durá, professor de l’escola de la Música Vella i director de la banda juvenil i orquestra infantil de la Primitiva Setabense. En tots dos casos, ha inclòs altres instruments de metall i vent. En el cas de la versió de “Tosca” ha sigut la primera interpretació. Després d’aquest concert la Jove Orquestra prepara ja el concert que oferirà amb motiu de l’aniversari de la Societat el 13 de maig en el Gran Teatre.