El Joventut de Badalona guanya el XIII Torneig Nacional Aleví del Genovés

  • Revaliden el títol aconseguit les dues edicions anteriors front el Palo Màlaga

Els equips participants en el XIII Torneig Nacional Aleví del Genovés (València Bàsquet, Estudiantes Madrid, CB Cornellà, Joventut de Badalona, CB El Palo Unicaja Màlaga i CB Genovés) oferiren un meravellós espectacle de bàsquet aleví, durant el darrer cap de setmana.

Aquest any, l’assistència de públic a la final ha estat de les més nombroses de totes les edicions anteriors, amb un Pavelló d’Esports ple de gom a gom i que confirmava el que s’esperava després d’interès que havia despertat el cartell d’equips d’aquesta tretzena edició. Açò demostra l’alt nivell de joc, espectacularitat i prestigi que ha aconseguit el Torneig Aleví.

Cal destacar el bon paper realitzat pel CB Genovés que ha estat un molt digne competidor, malgrat les diferències existents. “Gràcies xavals per l’esforç i la dedicació”, foren les paraules de l’entrenador local Salva Soler en finalitzar el Torneig. També, des del club es destacava la tasca realitzada per este entrenador, no tan sols en el torneig, sinó al llarg de tota la temporada, aconseguint un nivell de joc que li ha permès competir amb els millors equips de la Comunitat Valenciana.

La final entre el CB El Palo Màlaga i el Joventut va ser una autèntica lliçó de bàsquet en categories de formació. Després de la final de l’any passat i d’haver guanyat en els dos partits del dia anterior, tots dos es presentaven el diumenge per reviure la final de l’edició de les dues edicions anteriors. A diferència de la temporada passada el marcador va estar igualat fins el final del partit. Si que és cert que el parcial del Joventut en el tercer període va permetre agafar una diferència considerable, que poc a poc en la segona meitat del partit els jugadors de Màlaga van anar retallant. Així el marcador final va ser de 77 a 66 per als de Badalona en un partit per tornar a veure per a totes les persones que els agrada el bàsquet de formació

Malgrat la victòria de la Penya, el Palo va ser un digne finalista i clar candidat a guanyar el campionat d’Andalusia que es disputa aquesta setmana a Cadis.

Prèviament es va disputar el partit pel tercer i quart lloc que va enfrontar a l’Estudiantes i al CB Cornellà en un marcador a favor dels catalans per 95 a 55. El 5è i 6è lloc que el jugaren el CB Genovés i el València BC el resultat va ser de 50-68 en favor dels de la capital del Túria però que no es va decidir fins el darrer quart, ja que tots dos equips arribaren al sisè període amb el marcador empatat.

La direcció del Club local va agrair “als equips participants i als seus tècnics, així com també als membres col·laboradors, que sense ells no seria possible la realització del Torneig, als àrbitres i jutges de taula, als conductors dels vehicles, als pares, i com no ,a la gent de la col·labora a fer gran aquest Club. Ens acomiadem fins el proper any i els esperem en el XIII Torneig Nacional de Cadet de Bàsquet del mes de Febrer”.