El lloc web i els perfils socials de la Fira arribaren a 111.000 persones

  • L’alcalde destaca “les possibilitats de les noves tecnologies per potenciar la promoció de la Fira d’Agost”

El web i els perfils socials oficials de la Fira d’Agost de 2015 abastaren fins un total de 110.985 persones. A través del portal web www.lafiradexativa.com, els internautes pogueren accedir a recorreguts virtuals pel Reial de la Fira, així com a vídeos dels diversos actes i a retransmissions en directe. L’aplicació de les noves tecnologies per difondre les activitats de la Fira d’Agost ha estat una de les principals novetats d’enguany, pel que fa a la promoció institucional de la principal festa de la ciutat.

L’alcalde Roger Cerdà es mostra satisfet dels resultats de la iniciativa: “com a punt de partida, el resultat és excel·lent. És una línia de treball important per potenciar la promoció de la nostra Fira. Cal que aprofitem totes les oportunitats que ens brinden les noves tecnologies, que ja són el present de la comunicació global. Hem de treballar per un posicionament adequat per tal que aquestes visites virtuals, a més de facilitar un major coneixement dels actes de la Fira d’Agost, es convertisquen en visites reals a Xàtiva. Aquest tipus de projectes han de tenir continuïtat, per fer més accessibles les nostres activitats i perquè augmente el número de visitants”.

El portal web www.lafiradexativa.com, desenvolupat per l’empresa xativina Visitaminegocio.com, ha tingut 8.025 usuaris que realitzaren un total de 15.505 visites a pàgines del portal. El 27’26% de les visites provingueren de la mateixa ciutat de Xàtiva, mentre que un 19’36% es feren des de València. La resta de visites al web tingueren el seu origen a ciutats com ara Alzira (7’76%), Madrid (5’02%) o Barcelona (2’10%), entre d’altres.

En l’apartat de xarxes socials, l’impacte ha estat superior. Per exemple, l’abast total a través del perfil de Facebook del web s’ha aproximat a les 111.000 persones. El perfil ha comptat amb 5.904 seguidors, dels quals un 58% són dones i un 41% homes. El 97’5% dels seguidors de LaFiradeXativa.com en aquesta xarxa són d’origen espanyol, mentre que el 2’5% restant es reparteix entre països com el Regne Unit, França, Estats Units, Itàlia, Argentina o Indonèsia. El 40% dels seguidors espanyols són de Xàtiva; el 20% de València, el 4’3% de Canals, l’1’4% de Madrid o l’1’3% d’Alzira, entre altres moltes localitats.

Els diferents vídeos penjats a les xarxes socials també ofereixen dades de difusió considerables. Un total de 24.400 persones visionaren el recorregut virtual per la Fira d’Agost des d’Internet. Altre dels vídeos destacats va ser el de l’homenatge al recentment desaparegut pilot Bernat Martínez, que va tindre lloc en el marc del Trofeu de Velocitat Fira d’Agost, vist per 22.400 persones. Continuant amb les dades curioses, el vídeo del concert de Pep Gimeno Botifarra a la inauguració va ser vist per 3.600 persones, mentre que el discurs de la Reina de la Fira, Laura Llorens el varen veure 1.600 internautes.

El web www.lafiradexativa.com es va situar en la primera posició dels resultats del buscador Google durant la setmana de Fira.