El Lluís Simarro, al capdavant en quant al seguiment de la vaga d’estudiants a Xàtiva

El Sindicat d’Estudiants, convocant de 72 hores de vaga de l’alumnat en els centres públics de Secundària de tota Espanya, ha afirmat que el seguiment en aquests tres dies de mobilització és de més del 90 per cent, xifra similar a la d’aquests dies anteriors, mentre que des del Govern s’apunta un 30% d’adhesions.

Quant a Xàtiva, des del col·lectiu dels Joves d’Esquerra Unida ens ha facilitat en la vesprada de hui els primers nombres recavats pels centres d’estudis secundaris on estaven convocats aquests aturs: IES Doctor Lluís Simarro, IES José de Ribera i IES La Costera.

En el Simarro és on major nombre de seguiment hi ha hagut amb una mitjana d’entre el 25% i el 40% de seguiment en 1er i 2n d’ESO. En 3er i 4rt d’ESO l’estadística situa a cinc alumnes per classe, una xifra que col·loca en un 80% l’adhesió a les mobilitzacions en aquests cursos. Quant a 1er de Batxiller, dos de les tres classes que disposa el centre han estat buides i en 2n de Batxiller únicament han comptat amb la presència de cinc alumnes.

D’altra banda, al José de Ribera, la mitjana global d’aquests tres dies d’aturs han sigut de sis alumnes per aula, un percentatge que ronda el 70% de seguiment en aquest centre.

Finalment, de l’IES la Costera encara no es disposaven de dades oficials a causa de la dificultat de quantificar-ho per la distribució en mòduls, segons han informat des de Joves d’EU.

Segons el coordinador de joves d’EU, Alejandro Hellín, “amb el pretext de la crisi, el govern no sols està imposant dràstiques retallades en educació, sinó que pretén implantar el seu model ideològic, que passa per la privatització y el desmantellament de l’educació pública, en benefici de l’ensenyança privada y concertada, majoritàriament catòlica i sexista”.