“El meu moment de la Fira va ser la presentació”

Obríem la Fira amb ell i també tanquem el nostre estand del Reial amb la visita de l’alcalde. Roger Cerdà es mostra satisfet per com s’ha desenvolupat la seua primera Fira com a màxim representant dels xativins.

Quin és el balanç general de la Fira?

Molt positiu. Pense que és un resultat molt bo el que hem tingut finalment. S’ha registrat una boníssima afluència de gent, amb xifres que ronden un 9 o 10% més que els últims anys. Crec que els espectacles que s’han programat han tingut una resposta molt positiva per part del públic. Els canvis que hem inclòs en els espectacles d’inauguració i de cloenda, així com els nous espais en altre tipus d’actes també han tingut un resultat positiu. A més, no ha hagut cap problema greu. Estic molt content.

Hem tingut de tot en esta fira: exposicions, concerts, esport, tradicions… però, sobretot, participació ciutadana.

Sí, eixe ha sigut el punt de partida. Volíem que la gent formara part de la programació que havíem preparat però hem d’incidir encara més, 105 actes donen perquè participen molts col·lectius, però hem de continuar treballant per aconseguir que siguen molts més els que participen.

Per a que no siga tot positiu, alguna cosa a millorar?

De segur que hi han moltes, ja que no hem pogut fer tot el que volíem en tan poc de temps. Cal millorar la part comercial, cal buscar l’especialització, una major presència de productes de la terra, cal pegar-li dos voltes al que són les atraccions mecàniques ja que creen un embut en la zona final de la Fira que hi ha que solventar. Tenim que potenciar també la Fira Agrícola, donant-li major presència i un millor espai. En definitiva, són coses que les hem mantingut com estan degut que no hem tingut temps per a més, però sí que s’han de millorar.

Quan d’ací uns anys recordes aquesta Fira, la teua primera com alcalde, quina imatge et vindrà a la ment?

Les imatges de la inauguració en les que veia a les dos bandes de la nostra ciutat, als xirimiters de la Socarrada amb Pep Gimeno Botifarra… eixes imatges són inoblidables per a mi. Eixa sensació de potència i de que junts la gent de Xàtiva ho podem aconseguir tot és el moment de la Fira.

Com es planteja la Fira de 2016?

Hem convocat una primera reunió per realitzar una valoració en calent del que ha sigut aquesta Fira i, a partir d’ací, anem a marcar una fulla de ruta per començar a treballar des de ja i donar solució a tots aquells problemes que han sorgit enguany i fer així possibles els canvis de cara al futur.

Com valores l’aposta que ha fet, un any més, L’Informador per estar present al Reial de la Fira editant un periòdic diari?

Molt positivament. Ha sigut una aposta arriscada i valenta que vos ha eixit molt bé. Tot el món estava a l’expectativa cada dia i esperant veure el que publicàveu. Estem molt contents del treball que heu fet i pensem que és importantíssim que seguiu treballant com ho esteu fent.