El millor indie nacional arriba a la Murta aquesta nit de la mà de Love of Lesbian

  • L’Emperador, Lost River Bastards i The VibroWaves actuaran com a semifinalistes del Sona la Dipu!

Aquesta nit el Camp Murta acollirà la tercera semifinal del Sona la Dipu!, dins de la programació de concerts de la Fira d’Agost 2017. Enguany, encapçala el cartell Love of Lesbian, una de les actuacions més esperades de l’edició d’enguany. L’acompanyen els semifinalistes, en aquesta ocasió, són L’Emperador, Lost River Bastards i The VibroWaves.

El quintet Love of Lesbian està format per Santi Balmes (veu, guitarra i teclats), Jordi Roig (guitarra), Joan Ramon Planell (baix i sintetitzador), Oriol Bonet (bateria i programació) i Julián Saldarriaga (guitarra, seqüenciadors i cors). El concert de LOL farà vibrar al públic amb temes del seu últim disc “El Poeta Halley” i cançons mítiques com  “Club de Fans de John Boy”, “Algunas Plantas” o “1999”. “El poeta Halley” és l’octau disc d’un grup que lidera l’indie rock i indie pop espanyol. Va ser publicat en març de 2016 i  està compost per 13 cançons. El disc va rebre el Grammy llatí al millor disseny d’embalatge, pel treball de l’il·lustrador Sergio Mora.  

Les melodies indies continuaran sonant a Xàtiva de la mà de L’Emperador i Lost River Bastards. Els primers, demostraran la seua qualitat musical amb les cançons del seu primer LP “Manual d’instruccions per escalar una muntanya”. Els segons portaran el directe amb molta força el seu primer EP “First” on naveguen entre l’indie anglosaxò i l’essència dels power-trio.

El rock també estarà present en aquesta semifinal amb The Vibrowaves. Els valencians mostraran la seua identitat sonora amb influències del rock, el hard-rock i el blues i garatge.

Les entrades es poden comprar a entradasatualcance.com i a les oficines de Correos. El preu anticipat és de 10 euros i 15 euros en taquilla.

JULIÁN SALDARRIAGA . COMPONENT LOVE OF LESBIAN

“Hi ha una càrrega molt emotiva entre Love of Lesbian i el públic valencià”

Porteu més d’un any de gira presentant “El Poeta Halley”, com està sent l’acollida?

Estem tenint mostres molt generoses d’estima. La gent desitjava noves cançons després de l’aturada a 2015 i és un disc que va arribar directe al número 1. Ara, més d’un any després, encara és un dels discs més venuts d’Espanya. Mai ens havíem imaginat que tanta gent estaria pendent de nosaltres i són coses que ens sorprenen. És un disc per a conèixer poc a poc, amb molt de missatge, molta metàfora, un tant llarg… és un disc fabricat a foc lent per a que la gent tinga paciència i el puga descobrir tranquil·lament amb una copa de vi.

En aquests 20 anys en actiu s’heu convertit en tot un referent de la música espanyola. Com ho esteu vivint?

D’una manera molt serena. No som un grup que haja perdut el cap per tot el que ens ha ocorregut. Estem en una maduresa molt agradable, estem tots rondant els 40, i no som nous. Malgrat açò, seguim amb ganes de provar coses noves, som molt curiosos… però fem les coses molt més directes. Estem molt il·lusionats  en aquesta gira, sobretot de cara als concerts finals de Madrid i Barcelona on gravarem un dvd en directe.

Teniu una connexió molt especial amb València. Què suposa vindre a tocar a la zona?

Hi ha una càrrega molt emotiva entre Love of Lesbian i València. Fa molts anys vam realitzar un concert a la sala WahWah i considerem que va ser el principi de tot. Era un moment en el qual el grup estava desencantat, amb ganes de deixar-ho… des de sempre hem tingut un tracte molt especial amb el públic valencià, té un caràcter molt cap a fora i hem creat una connexió molt bonica entre aquella zona i el grup, sempre ocorre alguna cosa diferent a València.

Que teniu preparat per al concert?

Gran part del repertori està basat en “El Poeta Halley” però no deixem de tocar cançons de tota la vida i que ens ajuda a crear un repertori entretingut, emocionant, i que et permet ballar i oblidar-te dels problemes.

El concert s’emmarca dins de la proposta del Sona la Dipu! Com valores aquesta aposta pels grups joves?

És una cosa a agrair. Quan estaments públics aposten diners per una proposta juvenil, que està fora del programa habitual… és un esforç que cal reconèixer i aplaudir, ja que tal i com estan les polítiques de cultura actualment que es puguen crear propostes com aquesta cal destacar-ho.

Amb el final de gira a la vista, com es plantegeu el futur?

Acomiadarem la gira en novembre i en desembre ens n’anem a tocar a Mèxic i a Nova York. De cara a setembre recuperarem l’espectacle de teatre i música anomenat “Espejos y espejismos”, on recollim les cançons que no solen aparèixer sempre per donar-lis un tracte més teatral. Açò durarà fins a meitat de 2019 i, a partir d’ací, començarem a treballar en el nou disc de cara a 2020.