El museu Ricardo Tormo, més a prop

L’Ajuntament de Canals està duent a terme la substitució de tota la coberta de l’edifici que antigament albergava la biblioteca municipal, gràcies a la subvenció de 60.000 euros que la Diputació de València li ha concedit amb aquesta finalitat.

L’edifici data de principis del segle XX, emblemàtic al poble, tant per la seua construcció, com pel seu enclavament i més compta amb un valor sentimental afegit, ja que va ser cedit a l’ajuntament en herència per qui va ser alcalde de Canals durant molts anys, José Mollà i la seva dona Francisca Alventosa, perquè fos destinat a fins culturals.

L’edifici que va allotjar fins a l’any 2010 la biblioteca i sala d’exposicions municipal, tenia grans desperfectes en la seva coberta, el que estava provocant deterioraments en l’ interior de l’edifici irreparables alhora que ho feia pràcticament inutilitzable.

Així que finalitzin les obres se li donarà contingut a l’edifici, que albergarà un museu dedicat al bicampió mundial de motociclisme i fill predilecte de Canals, Ricardo Tormo, el Museu de la Festa i la Biblioteca Històrica.