“El nostre principal objectiu és rellançar l’ocupació a Canals”

En plena campanya electoral hem parlat amb Ricardo Cardona, alcalde de Canals i candidat a la reelecció pel Partit Popular, qui ens ha comentat els principals punts del seu programa i com afronta els comicis de la propera setmana.

Com esteu vivint la campanya electoral?

El més complicat de la política és fer una llista electoral i al PP de Canals teníem clar que després de vuit any de govern havia que renovar-la. Hem donat el relleu als més joves que conformen el nostre partit, conformant una llista amb una mitjana de 31 anys. Açò no està renyit en l’experiència i la formació importantíssima per desenvolupar les seues tasques. La campanya està desenvolupant-se de la millor manera, amb moltíssimes ganes de treballar. L’aglomeració de candidatures a la localitat ens dóna un al·licient més i volem celebrar aquest acte de democràcia.

Quin objectiu us marqueu?

Revalidar la majoria absoluta, ja que pensem que ens avala el bon resultat de la gestió. Fa poc hem realitzat l’últim arqueig de caixa de la legislatura i deixem 1,3 milions d’euros. Tenim una liquiditat molt important, deixant el deute a zero, i no vull recordar com vam trobar l’Ajuntament quan vam entrar a governar. Hem fet una gestió econòmica brillant i el nostre principal objectiu a partir d’ara és rellançar l’ocupació a Canals.

Al fil d’aquesta resposta, ens podria comentar els principals pilars del programa electoral popular?

Les propostes més importants giren al voltat de quatre bolcs: qualitat de vida, atenció ciutadana, urbanisme i desenvolupament local. Tenim moltíssimes idees i propostes, però com he dit volem centrar-nos en fomentar l’ocupació i ajudar tant a veïns com a empreses. En aquest sentit volem ampliar el polígon de les Moles, crear una xarxa empresarial per emprenedors, un conveni per crear una línia de crèdit municipal ajudar a empresaris i autònoms, dotacions de projectes, dotar de valor turístic a diferents espais locals… Tenim moltes idees i convidem a tots els veïns de Canals a conèixer aquest programa que hem presentat.

Per quin motiu deuria la ciutadania de Canals seguint confiant amb Ricardo Cardona i el seu equip?

Per l’estabilitat i seguretat. Com he dit abans, vam agafar les rendes de l’Ajuntament en minoria i en un moment convuls i hem dotat una estabilitat i una transparència al Consistori. A partir d’ací, volem seguir fent moltes coses sempre junt als veïns i escoltant el que ens demanen.

Com ha comentat, la seua primera etapa de govern va estar marcada pels pactes. Com veu aquest hipotètic escenari que s’obri a nivell nacional i autonòmic?

Com has dit, vam estar recolzats pel PSPV i va resultar una legislatura important. Pense que el Partit Popular està fet per a gestionar, no valem per fer oposició, i estem oberts completament a dialogar.