El “nou model de Fira”, un fracàs quant a assistència i impacte econòmic

  • Populars Xàtiva desvetlla les dades de recollida de residus de la Fira 2016 i acusa al tripartit de falta de transparència al no donar dades oficials

Des de Populars Xàtiva han denunciat la manipulació informativa perpetrada per l’equip de govern una vegada finalitzada la Fira 2016. Segons la formació “podem comprovar que el nou model” de la Fira ha sigut un fracàs quant a impacte econòmic en la ciutat i assistència”.

Per a Populars Xàtiva, “aquesta primera Fira 100% dissenyada pel tripartit ens deixa amb molt mal sabor de boca, però no ho diem nosaltres, ni tan sols les nombroses mostres de rebot que hi ha hagut en mitjans de comunicació i xarxes socials, ho diuen les dades estadístiques”.

En aquest sentit, la formació recorda que “en la Fira de 2015, Roger Cerdà va repetir fins a la sacietat que després d’analitzar diverses fonts de dades, la recollida de residus havia augmentat un 6% pel que fa a edicions anteriors i afirmava que aquesta dada es tradueix en un augment proporcional al nombre de visitants, per tant una major participació i confirmava així un major impacte econòmic en la nostra ciutat”.

Doncs enguany no ha sigut així, les dades parlen per si soles i aquesta Fira 2016, que ha durat un cap de setmana més, llança una mitjana diària de 3.700 quilos menys de recollida de residus.

L’any 2015 es van arreplegar 305.000 quilos (en 8 dies) de residus enfront de 262.000 quilos en 2016, 43.000 quilos menys, que percentualment és un 14% menys de recollida.

“Aquesta dada es tradueix en un descens de visitants i confirma un impacte econòmic negatiu en la nostra ciutat pel que fa a edicions anteriors”, denuncia Populars Xàtiva.

Un de les dades més cridaneres és si comparem el dia 18 d’agost de 2015 i 2016: en 2015 es va realitzar una correguda de bous que es va traduir en un record de recollida de 42.000 kg de residus, no obstant açò, enguany el concert de Mago de Oz i Celtas Cortos celebrat el mateix dia ha tingut 32.000 kg de recollida, una diferència de 10.000 kg, un 24% menys en aquest dia.

Des de Populars Xàtiva han fet una crida per acabar amb les “lluites de poder internes que són fidel reflex d’una Fira amb menys assistència i menor benefici econòmic a la nostra ciutat”.