El nou museu de Xàtiva s’obrirà al novembre

La regidora de cultura de l’Ajuntament de Xàtiva, María José Pla, ha ratificat que la intenció de l’ajuntament és obrir el nou museu de belles arts de la Casa de l’Ensenyança en el pròxim mes de novembre.

Segons ha explicat la major part de les obres que albergarà ja estan en la seua nova ubicació quedant tan sols algunes peces singulars, entre elles, el Sant Sopar procedent del Convent de Santa Clara.

Pla ha insistit que l’equip de govern és el més interessat que s’obriga en els pròxims mesos i no en el primer trimestre de l’any vinent, pròximes les eleccions municipals.

La Casa de l’Ensenyament

La Casa de l’Ensenyament constitueix una fàbrica de mitjan el segle XVIII, en 1758,construïda baix els auspicis de l’Arquebisbe Mayoral, i atribuïda a Fra José Alberto Pina, formant un cos central i dues ales, que conformen un pati trapezoïdal. El cos central consta de tres plantes i una torre.

La portada és d’estil rococó amb dos lleons que emmarquen l’escut del prelat i a l’interior hi ha un pati amb una font barroca de marbre, i una interessant escala.

L’edifici va funcionar com a escola nacional per a xiquetes i, posteriorment, com a escola tècnica. La intervenció executada per la Llum de les Imatges en 2007 va desenvolupar la restauració i habilitació d’aquest edifici com a futur Museu de Belles arts de Xàtiva, i durant aquell període va actuar com a seu dels tallers didàctics durant l’exposició de la fundació.