El nou president de Festers presenta els seus objectius per als Moros i Cristians d’Ontinyent

  • Jorge Rodríguez ha rebut aquesta setmana al despatx d’alcaldia a Michel Aliaga i part de la seua Junta

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha rebut al despatx d’alcaldia la visita del nou president de la Societat de Festers, Michel Aliaga. La intenció d’aquesta reunió era fer coneixedor al primer edil de la composició de la nova junta de govern de la Societat i, al mateix temps, tractar assumptes d’especial interès. El vicepresident, Joan Martínez, el secretari, José Francisco Seguí i el tresorer, Rafael Sanchis, acompanyaren en aquesta visita institucional al nou president. Joventut, experiència i veterania formen part del projecte que Michel Aliaga afronta amb il·lusió.

El president exposà a l’alcalde els deu punts principals del projecte que, al capdavant de la Societat, pretén dur a terme durant els tres anys que durarà el seu mandat. Entre d’altres, apropar-se a la joventut; treballar per aconseguir el reconeixement del títol de Festes d’Interès Turístic Internacional; ajudar en l’obtenció per part de les festes de Moros i Cristians de la qualificació de Patrimoni Immaterial de la Humanitat; tractar d’acostar més la festa al públic; tornar a ser un punt de referència en el món fester, sense mirar altres poblacions, i treballar per al normal funcionament dels actes de les festes de Moros i Cristians “que no per ser habitual, és menys important”.

Michel Aliaga proposà, com és costum, el nom de les persones que per designació municipal hauran de ser els responsables de dissenyar el cartell de festes i pregonar el Mercat Medieval, i va demanar continuar amb l’estreta col·laboració de la màxima autoritat municipal i del consistori amb la Societat de Festers, un extrem per al que Jorge Rodríguez li va mostrar la seua total predisposició i la del Govern d’Ontinyent.

 

Michel Aliaga, president de la Societat de Festers

“Els nostre repte és que els Moros i Cristians d’Ontinyent siguen reconeguts com a festa d’Interès Turístic Internacional”

Què és la Societat de Festers d’Ontinyent?

Som una associació sense ànim de lucre que té com a principal objectiu la difusió de la festa de Moros i Cristians de la localitat i la comarca.

Encetes un període de tres anys de presidència, quin és el repte?

Sens dubte, ser reconeguts com a festa d’Interès Turístic Internacional.

Per què creus que es mereixen aquest reconeixement?

Pel nivell que fem nosaltres les festes i pel nivell de professionalitat que oferim. Açò té un esforç, que no és tan sols local, comarcal o autonòmic, volem donar-li la importància que es mereix i que el públic reconega l’espectacle que mostrem. Els Moros i Cristians d’Ontinyent és una festa molt ben feta i professionalment, més encara. No creiem que hi haja cap problema per aconseguir-ho ja que confiem en nosaltres i sabem que eixirà endavant… Hi ha diferents coses que ens fan pesar que sí, com el fet d’internacionalitzar la festa, per exemple, quan ja s’han fet ambaixades a nivell internacional, o s’ha anat adaptant a diferents idiomes.

Quins passos aneu a seguir per abastar aquesta fita?

Ara són reconegudes com a festa d’Interès Turístic Nacional, una distinció que es renova al 2015. Així, anem a donar un pas més, i ja hem iniciat els tràmits a Madrid, al Ministeri de Turisme. A més, anem conjuntament amb la resta de poblacions germanes de Moros i Cristians per a ser Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Quin balanç traieu de la primera reunió amb l’alcalde Jorge Rodríguez?

Volem encetar una ronda de reunions amb la gent del carrer. Sóc fester des de fa 47 anys i m’agrada que hi haja públic quan isc. És molt important escoltar totes les veus, totes les associacions de la zona i el motiu de parlar amb l’alcalde era aquest. Per descomptat, ens va a recolzar completament.

Per últim, en què canviarà l’arribada de Michel Aliaga i el seu equip a la presidència?

Jo ho definiria amb una paraula: il·lusió. Com has dit, som un equip jove, i volem transmetre aquesta il·lusió a la gent, al poble i als veïns del voltant, ja que amb il·lusió es du tot endavant.