El Palau de Benisuera serà del poble

Fa unes setmanes, L’Informador es feia ressò en aquest mateix espai de les reivindicacions per salvar el Palau de Benisuera. Ara, podem anunciar que el Palau dels Bellvís passarà a ser de propietat municipal després que Solvia, que s’havia quedat amb ell en fracassar el PAI que volia convertir-lo en hotel, s’haja compromès a cedir-lo a Benissuera. L’acord està pres a l’espera del procés administratiu. Es tracta d’una reivindicació històrica que fins ara s’havia quedat en gestos i que amb el nou govern ha accelerat les gestions amb les diferents parts implicades per a arribar a esta solució.

És tracta d’una reivindicació històrica dels veïns de la localitat que finalment ha estat possible després de diverses reunions amb l’entitat bancària propietària de la immobiliària a la directora General de Patrimoni, Carmen Amoraga, que també ha mostrat la seua disposició per a consolidar l’actual estructura davant els riscos de despreniment.

El Castell Palau dels Bellvís és un edifici històric que ha passat per diferents mans des de la mort de l’onzena comtessa en 1877. Bé d’Interés Cultural des de desembre de 2002, l’element més antic és la torre de ponent del segle XIII. L’altra torre i l’edifici principal de planta quadrada són de principis del XVI i molt semblants a les del Palau d’Alaquàs. El palau va mantenir l’aspecte de fortalesa fins al segle XVII quan es van modificar les torres.

L’alcalde, Antoni Soler, va comunicar diumenge la bona notícia als veïns: “atenem una petició del poble de Benissuera que compta amb un edifici d’un valor arquitectònic i històric indiscutible. Ara ha de seguir sent el poble, mitjançant la participació ciutadana, el que decidisca què fem, però és evident que el primer és consolidar el que hi ha perquè no vaja a menys”.

A destacar tota la tasca realitzada per aconseguir-ho del col·lectiu Acció pel Patrimoni Valencià i la plataforma de veïns unida al Facebook “Palacio de los Bellvís – Benisuera SOS”.