El Parlament Europeu investigarà les irregularitats del macroabocador de Llanera

Fa uns mesos que una delegació de la Plataforma Contra el Macroabocador de Llanera va visitar Brussel·les per tal de demanar al Comité de Peticions del Parlament Europeu que estudiara les irregularitats que havíem detectat en tot el procediment d’adjudicació i disseny de les instal·lacions del macroabocador projectat en Llanera. Un projecte que implica molts riscos ambientals i sanitaris i molèsties molt a prop d’una àrea densament poblada i que podria acabar contaminant alguns dels més importants aqüífers valencians.

Des de la plataforma ‘No al Macroabocador’ afirmen que es tracta d’un projecte “brut des del seu inici, ja que a la seua adjudicació es contempla un contracte amb una empresa fantasma (Gains Tax – Valenciana de Contrataciones) que es durà una bon grapat de milions per llogar uns terrenys que tenen un valor de compra molt menor”. Un contracte que “encarirà encara més la gestió dels residus que fa el consorci i que genera una gran malestar entre la ciutadania que es pregunta com el mateix servei és més car ara que fa un parell d’anys quan l’executaven els ajuntaments”.

En aquell viatge, el membre de la junta d’aquesta plataforma, Paco Moreno, i en companyia de Carlos Arribas, que anava a comunicar problemes semblants en Alacant, va fer entrega de les més de 3.000 sol·licituds arreplegades en la Costera i la Canal de Navarrés demanant que una delegació d’europarlamentaris ens visitara per a conèixer in situ el problema i que l’europarlament investigara totes les irregularitats detectades.

L’Europarlament ha confirmat que s’ha iniciat el procés i que s’ha demanat a la Comissió Europea que investigue el projecte de macroabocador de Llanera i les gestions que ha fet el Consorci al seu voltant. Aquest és l’inici d’un procés que pot fer que el macroabocador de Llanera no passe de la fase de projecte en la que encara es troba.