“El Partit Popular ha de començar des de zero i afrontar aquesta nova situació com cal”

Aquesta setmana coneixíem la noticia de la dimissió de Jorge Herrero del seu càrrec de president del Partit Popular de Xàtiva. Ara, una junta gestora es farà càrrec del partit fins el congrés local on, tal i com ens ha anunciat el propi Herrero, es pretén impulsar un procés de primàries per elegir al nou president dels populars xativins.

Quin motius t’han portat a presentar la dimissió?

He pres aquesta decisió, que serà efectiva el proper dilluns, perquè entenc que el partit ha de començar des de zero i afrontar aquesta nova situació com cal. Un dels motius d’aquests resultats catastròfics en les eleccions, on hem perdut el 50% de votants, ens té que portar a donar una altra visió i oferir un major protagonisme al propi partit. No sóc partidari d’unes estructures piramidals i presidencialistes que, quan s’està en una conjuntura de victòria les bases solen admetre-les, però en situacions com aquesta cal renovar. Les persones que estan dalt són les primeres que tenen que donar exemple i deixar pas als que estan baix, ja que la base té que elegir i decidir el seu futur. Estem esperant a que donen també aquest pas en les més altes esferes del nostre partit.

Xàtiva sempre ha sigut un referent del Partit Popular en la província de València i ara encapçala aquest procés de renovació, amb aquesta proposta de primàries fins ara desconeguda al partit.

Ho comunicarem al president provincial ja que estatuts en mà no és la forma d’actuar. Però l’organització regional no pot imposar una gestora en el partit, no podem ni anem a consentir-ho. Si hi ha que canviar alguna cosa en el partit és l’organigrama i la forma de conformar-lo. Des de les bases som conscients del que ha passat i hem de donar un canvi per què el Partit Popular estiga capacitat per governar en tots els escenaris possibles. Hem sigut el partit més votat però ningú vol pactar amb nosaltres, una situació que em dona vergonya. Hem creat una situació d’alerta front a part de la societat que ha provocat que ens aparten, una imatge que no correspon a una gran part de militants que formem part del PP. Hem de convertir-nos en una opció de govern oberta.

Quan serà aquest procés?

A principis d’any però volem que s’acurten els terminis. Comencem amb els congressos d’escala autonòmica, provincial, comarcal i, finalment, els locals. Jo vaig ser elegit a principis d’abril de 2013 i demanem que s’accelere el procés pel bé de tots. Hi ha que mostrar una actitud vertadera de que volem una regeneració i d’aquests congressos hauran d’eixir uns nous estatuts on es marque un termini de mandats, s’incolguen les primàries, prendre mesures de transparència amb tolerància zero amb la corrupció…

A nivell personal, tens en ment presentar-te al procés de primàries?

No vull passar pàgina perquè vull que la gent entenga que done aquest pas perquè ja està bé de certes imposicions. Les bases han de decidir la persona adequada i jo no tanque la porta en absolut, vaig a seguir treballant pel partit exactament igual i en l’oposició estaré amb la màxima il·lusió. Hem d’aprendre de les errades que hem comès governant i hem de saber transmetre millor el que fem. Seguiré lluitant per aquest partit.

Finalment, dissabte comença una nova etapa a Xàtiva. Què opines del pacte a tres i quin serà el paper del PP en l’oposició?

Primer he de donar-los l’enhorabona i desitjar-los que els vaja el millor possible, perquè al final el que ells facen bé repercutirà en el benefici de la ciutadania, que ha de ser l’objectiu dels càrrecs públics que estem al capdavant del Consistori. Nosaltres, sincerament, no sé què farem ja que mai hem estat en l’oposició. El que volem és fer una tasca de fiscalització sense entrar en crispacions, sent una oposició constructiva i que defense els interessos de tots els veïns de Xàtiva. Dissabte és una festa de la democràcia i espere que no es repetisquen els episodis desagradables de fa quatre anys. Hem de passar pàgina.