El Partit Popular dóna per “trencat” el govern tripartit per les “continues lluites internes de poder”

  • Isabel Bonig visita el Pla de la Mesquita i assegura que el projecte del nou edifici està bloquejat

Arribats a la meitat de la legislatura, és el torn de fer balanç d’aquests dos anys. I així ho ha fet el Partit Popular de Xàtiva, a l’oposició, afirmant que “el govern tripartit -format per PSPV-PSOE, Esquerra Unida i Compromís després de la firma del pacte de Sant Domènec- està trencat per les continues lluites internes de poder entre ells, per veure qui és el més beneficiat de cara a les properes eleccions de 2019 i pot governar en solitari i per als seus”. Així ho ha manifestat M. José Pla, portaveu del grup, en un acte celebrat el darrer dimarts a la Casa de la Cultura de Xàtiva.

En el mateix encontre també ha estat present Elena Bastidas, diputada nacional; M. Carmen Contelles, portaveu del grup a la Diputació; i Evarist Aznar, el president del PP comarcal i diputat provincial, que aprofitaven per repassar l’actualitat política a nivell comarcal, autonòmic i estatal.

Pla lamenta que el “govern de la participació” ha deixat va ser de la participació en decisions com “l’homenatge o el monument de Raimon, en el tancament del carrer de l’Àngel, o de la plaça del Mercat”, i, en canvi, sí que li ha donat la responsabilitat a la ciutadania en decisions polèmiques que ells mateix no han volgut prendre “com la prohibició dels bous en Fira o la figura de la Reina”.

La portaveu ha insistit que la situació econòmica de l’Ajuntament, malgrat el missatge transmès pel govern, “és bona” ja que el deute que deixava el govern popular “era de 15 milions i no de 25”. També destaquen que la nova ORA i les seues sancions, “amb 1.300 multes en tres mesos i el descontentament dels residents”, demostren l’elevat afany recaptatori del Consistori. 

Però en el tema on més èmfasi va posar la portaveu del PP va ser en les contínues pèrdues de plans d’ocupació per a joves i aturats de llarga durada, “bé perquè se’ls oblida sol·licitar-ho o perquè ho registren tard i, quan ho fan, només demanen una quantitat similar al que reben municipis amb la meitat d’habitants”.

El Pla de la Mesquita, bloquejat

La síndica del Grup Popular en les Corts, Isabel Bonig, ha demanat al conseller d’Educació, Vicent Marzà, que “complisca amb els centres d’educació especial i no abandone a un col·lectiu especialment vulnerable”.

Bonig s’ha pronunciat així després de visitar el Centre d’Educació Especial Pla de la Mesquita de Xàtiva, visita que va tenir lloc durant la vesprada del mateix dimarts. Segons la popular, el centre “que està a l’espera d’un edifici de nova construcció, està bloquejat pel Consell”. La portaveu popular ha assenyalat que el conseller Marzà “hauria de centrar-se en les necessitats de l’alumnat valencià, en lloc d’asseure’s a estudiar com pot imposar la seua ideologia i mesures que, com el decret de plurilingüisme, són un xantatge a les famílies”.