El Partit Popular d’Ontinyent es marca l’objectiu de generar 1.500 llocs de treball

  • La formació vol convertir Ontinyent en una “ciutat lliure d’impostos” que atraga a les empreses

Els populars d’Ontinyent s’han marcat com a propòsit principal en la pròxima legislatura la creació d’ocupació i el rellançament econòmic. Concretament 1.500 llocs de treball. Per a açò, el programa dels populars pilota sobre la premissa de baixar els tributs: impostos, taxes i preus públics, a les empreses i també a les famílies. En paraules del candidat popular a l’alcaldia, Filiberto Tortosa, “entenem que des de l’Ajuntament és des d’on s’ha de pilotar el rellançament econòmic de la capital, sempre amb la col·laboració i el suport municipal als diferents sectors econòmics de la ciutat”.

L’objectiu del PP, assenyala Tortosa, “és la creació d’ocupació, que les esgarrifoses xifres d’atur descendisquen i amb açò augmente el benestar de les famílies”. Per a aconseguir-ho, explica el candidat popular, “anem a baixar la pressió fiscal, i entre les mesures en tributs com a llicències d’obertura o les bonificacions a les empreses que s’instal·len a Ontinyent i contracten a personal d’ací, anem a tenir en compte en el nostre programa un tema important com l’és la revisió cadastral”.

Els populars atenen d’aquesta manera les aportacions dels experts, traslladades en aquest cas pel representant dels economistes d’Ontinyent i membre de la junta de govern del Col·legi d’Economistes, Antonio Herrero, amb el qual, com ha explicat el candidat del PP, “vam mantenir una interessant trobada dins del nostre programa ‘Coneixent-nos millor, canviem Ontinyent’”.

El programa dels populars arreplegarà doncs la mesura positiva de revisió cadastral perquè tots els immobles d’Ontinyent adeqüen el valor dels habitatges al valor de mercat actual. Açò suposaria una rebaixa substancial en el rebut de la contribució i un major poder adquisitiu per als ciutadans i, en conseqüència, un major consum i reactivació econòmica. De la mateixa manera, la revisió cadastral implicaria una reducció de la renda que es paga en l’IRPF, que passaria del 2% a l’1,1%, quedant-se la diferència de recaptació en els butxaca dels ciutadans.

Una altra de les accions interessants apuntada per Herrero, és la petició davant Conselleria d’una reducció del coeficient multiplicador cadastral, perquè en el cas de valoració d’immobles s’adapte a la realitat i supose una menor imposició fiscal en el cas d’herències o donacions

La regularització del polígon industrial, que ordene propietats i que adapte el pagament d’impostos a la realitat de cada empresa, és un altre dels temes tractats que inclourà el programa popular, afegint també la proposta sobre la qual treballa el PP; aplicar una reducció de tributs en matèria industrial, que suposaria una atracció de noves empreses a Ontinyent i en conseqüència més llocs de treball i major activitat econòmica.