El Partit Popular reclama dades sobre els afectats pel coronavirus en cada municipi

  • A Xàtiva, el grup municipal també demana la realització test de manera massiva conforme està recomanat l’OMS

El Grup Popular de la Diputació de València ha reiterat la “falta de transparència” del Consell a l’hora d’oferir les dades sobre el nombre d’afectats pel COVID-19 en cada municipi. Eixa ocultació, que no es produeix en altres Autonomies, està deixant als alcaldes, han afirmat, sense una informació “clau” sobre l’evolució de la pandèmia en les seues localitats.

La informació sol·licitada, han explicat en un comunicat, és necessària perquè els alcaldes puguen millorar les seues actuacions, optimitzant recursos i prenent decisions que puguen contribuir a evitar més contagis. A més es retalla la necessària col·laboració entre administracions que és més necessària que mai en una situació tan complexa.

A Xàtiva, grup Municipal Popular ha registrat un escrit a l’Ajuntament de Xàtiva en el qual trasllada el suport a l’equip de govern i sol·licita a l’alcalde que demane a la Conselleria de Sanitat les dades de persones infectades a la ciutat. També reclamen que es realitzen test de manera massiva a Xàtiva conforme està recomanat l’OMS. La seua portaveu, M. José Pla, recorda que “hem estat secundant totes les mesures que ha portat endavant el govern de la ciutat i ja hem registrat dos documents amb mesures econòmiques per a ajudar entre tots i totes a que acabe com més prompte millor aquesta crisi, però ara és el moment de fer un pas més enllà i s’ha d’instar a la Conselleria perquè done dades específiques de Xàtiva i que arriben test per a fer proves massives a la població”.