El Pla d’Eficiència Urbana d’Ontinyent amplia la xarxa d’aigües al disseminat amb obres per import de 430.000 euros

  • Les actuacions a la urbanització el Pilar i els camins de La Ponceta, La Moneda, La Pólvora i Bonavista permetran millorar el servei i dotar d’aigua potable a habitatges que no en tenien

El Pla d’Eficiència Urbana d’Ontinyent 2018/2019 permetrà ampliar la xarxa d’aigües al disseminat, amb tot un seguit d’obres que s’estan executant i que sumen un import total de 429.535’43 euros IVA inclòs. En concret, i finançades per l’empresa pública EGEVASA (al marc del conveni que té aquesta amb l’Ajuntament), s’estan executant estos dies diverses intervencions a la urbanització el Pilar i els camins de La Ponceta, La Moneda, La Pólvora i Bonavista, que permetran millorar el servei i dotar d’aigua potable a habitatges que no en tenien.

El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, destacava “la importància de les obres del Pla d’Eficiència Urbana, el V que impulsem des del Govern d’Ontinyent, per millorar el dia a dia de les persones. Són actuacions poc visibles però molt necessàries, amb les quals a més atenem les demandes veïnals que ens arriben de millores en paviment asfàltic, voreres, o com en aquest cas xarxes d’aigua i clavegueram, amb actuacions molt necessàries i que en alguns casos permetran a veïns que fins ara estaven abastin-se d’aigua de reg privada comptar amb la possibilitat d’accedir al servei públic d’aigua potable”, explicava.

En concret, a la Urbanització El Pilar i camí La Ponceta va a donar-se continuïtat a la xarxa arterial en la urbanització, per a que en cas de possibles rotures siga possible el subministrament per una xarxa alternativa. A més, s’amplia la xarxa municipal pel camí de la Ponceta, des de la intersecció amb el carrer de la Rosa dels Vents. En total s’instal·laran 720 m de noves canonades.

Alcas del Camí de la Moneda s’amplia la xarxa d’aigua potable des de la intersecció amb el camí de la Verónica fins a la pujada a l’Ermita de Santa Ana, amb aproximadament 350 m de canonades, garantint el servei a aquesta zona del disseminat. Quant al Camí La Pólvora, s’instal·larà una nova canonada que en un futur formarà part de la xarxa arterial que connectarà amb el nucli urbà, per a que en cas de possibles rotures siga possible el subministrament per una xarxa alternativa. A més es renovarà i s’ampliarà la xarxa existent augmentant la capacitat hidràulica i el servei existent, instal·lant-se aproximadament 1.300 m de canonades. Finalment, en el Ramal 1 del camí Bonavista s’ampliarà la xarxa municipal amb aproximadament 130,00 m de canonades de polietilé.