El pla d’ocupació conjunt de les administracions valencianes donarà feina a 21 persones a Xàtiva

  • Lorente: “aquest Pla d’Ocupació farà possible el treball de vint-i-una persones aturades, per a un període de quatre mesos, a temps parcial del 75% de la jornada”

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Xàtiva, Miquel Lorente (EU) ha anunciat la creació de 21 nous llocs de treball per part de l’Ajuntament de Xàtiva. Aquestos llocs formen part del Pla d’Ocupació Conjunta de les Administracions Públiques. L’Ajuntament presentarà dilluns que ve, 5 d’octubre, oferta al Servef per a contractar vint-i-una persones aturades, per a un període de quatre mesos, a temps parcial del 75% de la jornada.

L’oferta d’ocupació es dirigeix als següents perfils: animador/a sociocultural, peó d’obres públiques i construcció, enterrador/a, llanterner/a, auxiliar ajuda a domicili, historiador/a de l’art, bibliotecari/ària, conserge, grau o llicenciatura en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, tècnic/a de jardineria i floristeria, auxiliar administratiu, educador/a social, tècnic/a superior en integració social, tècnic/a superior de promoció d’igualtat de gènere i manteniment d’edificis.

La selecció es realitzarà seguint els criteris de baremació establits en l’anunci de la Diputació Provincial de València, i l’acord de Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Xàtiva, que figuren publicats a la web municipal (http://goo.gl/BCmUud). Els interessats hauran d’acudir a l’oficina del Servef a Xàtiva, amb la finalitat d’inscriure’s en les ocupacions que estimen convenient, actualitzant si procedix la fitxa de demanda d’ocupació. Els candidats que figuren en la llista emesa pel Servef, rebran una carta del Servef, informant dels terminis i documentació a presentar per a la seua baremació en l’ Ajuntament de Xàtiva.

Inici del pla per al retorn de l’exili laboral a Xàtiva

D’altra banda, Miquel Lorente, ha informat d’una altra iniciativa de l’àrea de Promoció Econòmica consistent en l’inici d’un pla per al retorn de l’exili laboral, anomenat “Socarrats a l’exili”. De fet, segons Lorente “a Xàtiva tenim una mostra més d’aquest exili forçós, per aquest motiu hem posat en marxa un portal en la web municipal per oferir un espai de contacte amb tots aquells xativins i xativines que han hagut d’anar-se’n fora ( http://www.xativa.es/va/socarrats-exili)”.. Amb aquesta iniciativa tota aquella persona que ho desitge podrà enviar la seua informació personal, formativa i laboral al mail tornaraxativa@ayto-xativa.es i des de l’ajuntament li s’enviaran totes les ofertes de treball, plans d’ocupació municipal i iniciatives d’entitats empresarials de la ciutat i de la comarca.

Finalment, Lorente ha assenyalat que “des de l’Ajuntament de Xàtiva pretenem que aquesta marxa de capital humà a l’estranger tinga el menor impacte i en alguns casos es puga revertir amb el retorn d’aquestes persones. En tot cas, ningú té una fórmula màgica per canviar aquest amarg panorama, però ni l’autoestima d’aquesta gent ni la dignitat de la ciutat poden acceptar-ho com una circumstància davant la qual només és possible resignar-se. Esperem i desitgem que aquesta proposta tinga els millors resultats possibles per a tots i totes”.