El Ple del Consell dona llum verda al conveni que permet una inversió de 685.000 euros de Ministeri i Generalitat a Ontinyent

  • El Govern d’Ontinyent es felicita per la confirmació d’una subvenció per permetrà que el programa ARRU es desenvolupe segons estava previst

El Ple del Consell de la Generalitat Valenciana donava divendres llum verda al conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Habitatge Obres Públiques i Vertebració del Territori i l’Ajuntament d’Ontinyent per a gestionar les actuacions de l’Àrea de Regeneració i Renovació urbana (ARRU) al municipi per a l’any 2019. El conveni, inclòs al marc del Pla Estatal d’Habitatge, permet que les actuacions s’executen fins a 31 de desembre d’enguany.

Des del Govern d’Ontinyent s’ha destacat que “l’anunci del Consell confirma que les actuacions incloses al programa ARRU es podran desenvolupar segons estava previst, poder comptar amb estos diners és una molt bona noticia”. En concret, hui s’ha confirmat que en 2019 la ciutat va a rebre una subvenció de 684.916,59 euros, dels quals el Ministeri de Foment aporta 474.816,59 euros i la Generalitat 210.000 euros, “uns diners que arriben com aniran arribant els més de 30 milions en subvencions que hem aconseguit als últims anys i que ens permetran millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”, assenyalaven.

El cost total de les actuacions de caràcter pluriennal al programa ARRU suposen un inversió total de 2.263.928 euros, aportats pel Ministeri, la Generalitat, el Consistori d’Ontinyent i els particulars. Gràcies a aquest conveni s’estan realitzant obres d’edificació de 6 habitatges amb qualificació energètica tipus “B”, en substitució d’altres prèviament demolides en el barri de la Vila i el centre històric-Raval d’Ontinyent per trobar-se en un elevat estat de deterioració. L’actuació contempla obres de demolició d’edificis, construcció de nous habitatges i reurbanització, així com l’execució d’un programa de reallotjament i les funcions de gestió tècnica i informació necessària a realitzar a través d’un equip tècnic de gestió. A més, s’ha programat la rehabilitació de 74 habitatges juntament amb les obres de recuperació d’elements estructurals de l’edifici, d’accessibilitat, d’adequació d’elements comuns i d’habitabilitat.