El plenari aprova l’expropiació dels locals annexes a Santa Clara per a la construcció del Palau de Justícia

  • També es tractarà la cessió a la Conselleria dels terrenys per al nou aparcament del Lluís Alcanyís

L’Ajuntament de Xàtiva porta al plenari de hui la necessitat de declaració d’expropiació dels locals annexes al Monestir de Santa Clara, el que permetrà disposar de la totalitat de la superfície per tal de poder iniciar el projecte d’esfondrament i posterior construcció del nou Palau de Justícia de Xàtiva.

La comissió de Foment va decidir, amb els vots a favor del PSPV-PSOE, Xàtiva Unida i Ciudadanos, i l’abstenció del Partit Popular, proposar al plenari la necessitat d’ocupació i expropiació dels locals situats en la planta baixa, adossats a l’antic convent de Santa Clara amb accés des de l’Avinguda de Selgas, que actualment estan destinats a l’hostaleria, per als que s’està amb negociacions amb el propietari.

Aquesta proposta esdevé després de que Conselleria de Justícia haja mostrat la seua voluntat de començar les gestions per tal de licitar una inversió que rondarà els 9 milions d’euros, i per a la qual és necessari aquest pas previ d’expropiació.

“És molt satisfactori poder completar aquesta operació i veure com l’Administració té una voluntat clara i ferma de tirar endavant i avançar en la construcció del nou Palau de Justícia”, ha manifestat el segon tinent d’alcalde i regidor de Patrimoni, Ignacio Reig, qui ha afegit que “la intenció del Ajuntament és disposar quant abans del ple domini del local i cedir la totalitat de la part de Santa Clara, on es construirà el nou Palau per part de la Conselleria de Justícia”.

 

Aparcament del Lluís Alcanyís

El plenari també portarà a aprovació la cessió a la Conselleria de Sanitat dels terrenys on s’ubicarà l’ampliació de l’aparcament de l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

Es tracta d’un tràmit necessari per a cedir de forma efectiva a l’ens autonòmic els terrenys, iniciant així les actuacions necessàries encaminades a l’ampliació de les places de pàrquing actuals. En cas d’aprovar-se, el següent i últim pas serà remetre l’acord a la Conselleria de Sanitat i Salut Pública per tal de que manifeste la seua conformitat.

La parcel·la sobre la que s’efectuarà l’ampliació és la 176 del polígon 35 del cadastre immobiliari rústic de Xàtiva, de 4.551 m² i annexa a l’Hospital Lluís Alcanyís. Es troba situada entre l’aparcament de la part de darrere de l’hospital i el Camí del Pintor. El preu fixat per a la seua compra, que va ser signada el passat 27 de desembre de 2018 pels titulars dels terrenys i l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, va ser de 70.127’77 euros que correspon a la taxació elaborada pels tècnics municipals.

L’adquisició d’aquests terrenys per part de l’Ajuntament de Xàtiva resulta imprescindible per tal de descongestionar l’estacionament, que es troba totalment desbordat en l’actualitat, permetent l’obertura d’un nou accés a la zona d’aparcament de la part darrera de l’hospital i evitant així haver de travessar la zona d’urgències per tal de poder arribar al segon pàrquing.

El nombre d’usuaris assignat a l’hospital s’aproxima als 198.000. Actualment, la capacitat del recinte és d’unes 800 places, el que contrasta amb el flux diari de vehicles de treballadors (que és de 1.100), als que cal sumar-li les consultes externes així com els vehicles dels pacients ingressats, familiars i visites. 

“Aquest pàrquing era una demanda històrica que per fi es va a complir, amb un gran nombre de places noves que faran que pràcticament tota la gent que visita l’hospital puga aparcar en temps i hora”, ha destacat el regidor de Sanitat, José Vicente Benavent, qui ha recordat la dificultat a l’hora d’estacionar degut a la limitació de l’oferta existent, el que provocava crispació entre els pacients.