El Plenari de hui aprovarà el pressupost de 2017

Hui, ple ordinari a l’Ajuntament de Xàtiva. La sessió s’iniciarà a les 11 hores i inclou en el seu ordre de dia assumptes d’ampli calat. Es pot aprovar el pressupost municipal de 2017 i la plantilla de personal prevista, pressupost que no comptarà amb els vots favorables de Populars Xàtiva i Ciudadanos.

Es pot aprovar el reglament d’ús de les instal·lacions esportives. També les obres del PPOS i Pla de Vials i l’assignació d’ús docent a la parcel·la propera al CRIS i el CEEM. S’ha de donar compte de l’adjudicació del servei de neteja d’edificis públics, adjudicació que no compta amb el suport d’Esquerra Unida.

Hi haurà almenys dues mocions: una de suport a la Guàrdia Civil després dels incidents de Navarra i una altra en defensa del sector citrícola valencià.

 

Nova ORA

El ple de l’Ajuntament de Xàtiva pot aprovar l’adjudicació de l’ORA. Aquesta modificació suposa la reducció d’un 30% de les places, de 835 a 582. A més els dissabtes a la vesprada no hi haurà servei. S’afegiran dues places de càrrega de vehicles elèctrics a l’Albereda de Jaume I. Una altra de les novetats és la incorporació de 21 places de la zona verda del carrer Caldereria i l’habilitació d’un nou espai ORA en un solar del carrer la Reina amb 36 places després d’un acord amb el seu propietari. A més s’incorporen com a mitjans de pagament una APP, la targeta magnètica i a través d’Internet. L’empresa tindrà des de l’adjudicació tres mesos per començar a prestar el servei.

No és l’única acció que intenta afavorir l’aparcament. Al novembre es pot aprovar una proposta: una primera hora d’aparcament gratuït a l’aparcament de l’Albereda. Aquesta mesura es pot ampliar també a l’aparcament de l’empresa SABA a l’estació de RENFE. L’objectiu és facilitar la mobilitat i evitar la doble fila.