El PP afirma que “Xàtiva no disposa d’una estratègia turística clara i realista”

  • “S’incompleix la promesa d’ampliar l’horari d’obertura dels centres turístics i culturals”, afirma M. José Pla

Ahir divendres se celebrava el Dia International del Turisme i, aprofitant la data, el grup popular va lamentar la nul·la planificació turística de l’Equip de Govern de Xàtiva. Segons M. José Pla, portaveu de la formació, “aquest Equip de Govern parla constantment de la potencialitat turística de la nostra ciutat però segueix sense tindre una estratègia turística clara, realista i creïble”. Des del grup municipal popular no s’entén com des de l’Ajuntament no se senten amb els sectors econòmics implicats (hostaleria, guies turístics, associacions empresarials) per a establir una sèrie d’actuacions que posen a la capital de la Costera en el lloc que li correspon. “Per als socialistes tot comença i acaba en la setmana de Fitur”, afirmen.

Segons Pla “és moment de demostrar que aposten pel turisme i de complir la seua promesa electoral d’ampliar els horaris d’obertura, ara no hi ha excusa, existeix personal”.

I és que, segons recorden des de la formació,  l’Hotel Murta roman tancat des de fa uns anys i no hi ha disposició per part del govern de donar-li ús. La Casa de la Llum està sense finalitzar la connexió elèctrica i sense realitzar activitats en la zona de la Cova Negra i fa poc el PP va denunciar la pèrdua d’una subvenció per part de l’Ajuntament en matèria turística. A més, segons assenyalen, la ciutat segueix sense disposar d’un CDT (Centre de Turisme). “A Xàtiva ve a visitar-nos el director General de l’Agència Valenciana de Turisme, sense concretar cap actuació, mentre que a altres municipis com Alcoi va amb actuacions i mesures per al municipi”, denuncia Pla.

“En definitiva –finalitza la portaveu– tenim un govern més preocupat de la foto que d’asseure’s amb el sector turístic i apostar decididament per un turisme de qualitat”.