El PP alerta del retard en l’inici de les obres del nou CP Pla de la Mesquita

  • “Una obra que deuria d’estar finalitzada en el 2022, es retardarà a 2023 amb total seguretat”, afirmen

El Partit Popular de Xàtiva ha realitzat un comunicat on denuncien “la deixadesa de l’equip de govern en la contractació de les obres del nou col·legi del Pla de la Mesquita”, actuació que s’emmarquen dins del Pla Edificant de la Conselleria de Educació i que està dotat amb 6 milions d’euros. Una obra que des del PP s’entén com a “necessària i prioritària”.

Des de la formació recorden que “el mes de febrer passat, en ple ambient electoral, el govern socialista presentava les obres al costat del secretari Autonòmic d’Educació”. En la resolució de la Conselleria que concedia a l’Ajuntament la subvenció per a l’execució de les mateixes s’establia que en el present exercici s’iniciaren les obres per valor d’1’6 milions d’euros. “El ben cert –afirmen– és que des d’eixe anunci al febrer fins hui el PSOE no s’ha preocupat de res, no existeix projecte ni per tant s’ha contractat l’obra. Estem en el mateix punt que al febrer. Ara l’equip de govern pretén reajustar les anualitats de la subvenció, de tal manera que admeten que no realitzaran res durant el present exercici. Una obra que deuria d’estar finalitzada en el 2022, es retardarà a 2023 amb total seguretat”.

El Partit Popular es va oposar al Pla Edificant, “ja que suposa en la pràctica que l’Ajuntament avança els diners de la construcció del col·legi i que és l’únic obligat davant el contractista front eventuals problemes que puguen sorgir, és a dir, suposa que la Generalitat Valenciana delega la seua competència de construir infraestructures educatives en els Ajuntaments”, expliquen.

Per al PP “estem davant un incompliment clamorós que no entenem ja que el regidor d’Hisenda es congratulava en febrer que gràcies a l’economia sanejada de l’Ajuntament podia assumir la generació de crèdit i en sols sis mesos veuen impossible complir els terminis”.