El PP critica a Rodríguez per permetre que EU vote en contra de les Festes Patronals d’Ontinyent

  • S’ha determinat per sorteig la formació de les meses electorals per al 24M

Els membres de la corporació municipal de l’Ajuntament d’Ontinyent determinaren dilluns, en sessió plenària, la formació de les meses electorals per a les Eleccions Municipals i Autonòmiques que se celebraran el proper 24 de maig. Així, el ple va designar la xifra de referència perquè, amb l’aplicació d’un programa informàtic, es realitze la designació dels ciutadans que conformaran les meses electorals.

Un regidor de cada un dels tres grups polítics de la corporació municipal indicaren un número a l’atzar que han configurat el 709, i que correspon a un ciutadà del cens electoral. A partir d’aquesta xifra, i en intervals de cinquanta números , es va triar la resta de membres de les 42 meses electorals del municipi fins a un total de nou integrants cadascuna. Al llarg d’aquesta setmana, l’Ajuntament notificarà als 378 ciutadans que corresponga (tots ells d’entre 18 i 70 anys) que han estat elegits.

El nombre de regidors que té cada municipi es proporcional a la seua població. A Ontinyent correspon elegir 21 regidors, que seran triats pels electors residents a la ciutat i majors d’edat inscrits en el cens electoral.

Aquesta sessió extraordinària ha anat seguida d’una segona, la que previsiblement serà l’última de l’actual legislatura, a la qual s’han tractat una sèrie d’assumptes pendents de resoldre, entre els que destaquen la sol·licitud de declaració de “Festes d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana” de la Festa de la Puríssima; la pròrroga del contracte de lloguer del local on s’ubica el Consell Local de la Joventut al barri del Llombo o l’ampliació del servei mancomunat de recollida de fem com a conseqüència de l’obertura d’una gran superfície comercial a l’Avinguda del Tèxtil.

 

EU vota en contra de la Puríssima i el bou

“Mai ningú en un ple municipal s’havia postulat en contra de les festes patronals d’Ontinyent, concretament de les de la Puríssima”, afirmaven des del Partit Popular. Paula García, portaveu d’EU i sòcia de govern de Jorge Rodríguez  es va mostrar en contra de sol·licitar la declaració de Festes d’Interès Turístic de la Comunitat per a les festes de la Puríssima d’Ontinyent, argumentant la seua postura “per estar en contra del caràcter religiós de les festes i pel que ella mateix ha denominat ‘maltracte animal’ en ‘els bous’”, el vessant més lúdic de les festes a la patrona d’Ontinyent i que, una festa multitudinària arrelada en la població.

bous-purisimaDes del grup municipal del Partit Popular consideraven “lamentable” que l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, haja permès que la seua sòcia de govern i també candidata a l’alcaldia pel Partit Comunista, “vote en contra d’aquesta declaració tan important per a la promoció turística de les nostres festes, una declaració que se sol·licita davant la conselleria de Turisme”.

Per la seua part, Filiberto Tortosa, candidat del PP a l’alcaldia, manifestava que “els populars, a més de votar a favor en el ple aquesta important sol·licitud, hem oferit tot el suport i col·laboració a l’Associació de Festes de la Puríssima, d’ací la reunió que vam mantenir fa uns mesos amb el director general de Turisme, Sebastián Fernández, amb qui vam establir els primers contactes i tràmits a seguir per a obtenir la declaració d’interès turístic de la Comunitat Valenciana, entre ells l’acord plenari”.

Tal com assenyala el candidat popular, “no és gens positiu que anem a la Conselleria a demanar aquest reconeixement de les nostres festes per a promocionar-les i no anem tots a l’una”.