El PP de Xàtiva denuncia “el descontrol” per excrements en via pública

El Partit Popular de Xàtiva ha mostrat el seu malestar per l’increment d’excrements en la via pública de la ciutat. “Des del canvi de govern xativí i especialment des de que la regidora Pilar Gimeno està al capdavant de la delegació de Medi Ambient hem observat una degradació de la via publica, concretament sobre el tema de defecacions canines a Xàtiva”.

Existeix un informe, concretament des del Departament de Medi Ambient, on es posa de manifest principalment que amb el govern popular se censaren al voltant de 3.000 gossos, acció que garanteix la seguretat, les condicions sanitàries i protecció de l’animal inscrit al cens. Així mateix, amb el govern popular va tenir lloc una reducció de queixes ciutadanes, principalment per la presència d’excrements en via pública i jardins.

“Tota la problemàtica, insistim, ve amb el canvi de govern i es reflecteix en l’informe”, posant l’accent principalment en què després de les eleccions municipals, les actuacions d’identificació fetes per la policia local han sigut “pràcticament nul·les”. Aquest informe també deixa entreveure que amb el nou tripartit s’observa l’augment de les reclamacions dels veïns i veïnes de Xàtiva referides a la presència de femta canina en via pública i jardins, així com la perduda de les bones practiques de tinença animal: gossos solts, menjar d’animals en el carrer o façanes i mobiliari urbà amb orina.

“Des del Partit Ppopular volem denunciar tots aquests fets i demanar explicacions a la regidora de Medi Ambient ja que ha enganyat a Xàtiva anunciant que havien augmentat en un 800% les actuacions en l’aplicació Línia Verda, però ha ocultat a la ciutadania que han sigut reclamacions per que Xàtiva es troba cada vegada amb més excrements i orina en els nostres carrers”, finalitzen.