El PP defensa “el model de Fira que la ciutadania demanda”

La Fira de Xàtiva 2013 va celebrar el seu acte de clausura en el Camp de Futbol Murta amb l’actuació de Paloma San Basilio. Més de 10.000 persones van assistir al concert que va acomiadar la Fira d’enguany. Per al PP, “aquesta fi de festa tan massiu és un exemple més de la complicitat entre els ciutadans de Xàtiva i el model de Fira promogut pel govern municipal. Aquesta és la Fira que vol la gent, ho ha demostrat amb el seu suport dia rere dia”, remarca Alfonso Rus, alcalde de Xàtiva.

El suport als actes celebrats durant els dies de Fira ha sigut total, més de 200.000 persones han visitat la ciutat des del passat dia 14 d’agost. Des de l’equip de govern s’ha fet un balanç “molt positiu” del desenvolupament d’aquests dies, ja que no s’ha registrat cap incident important. Els serveis van ser reforçats per a atendre tan bé com siga possible les necessitats de tots els visitants i locals.

Enguany totes els actes organitzats per l’Ajuntament han sigut totalment gratuïts, “l’important és que ningú es quede sense Fira”, assenyala Rus. A més, s’han afegit nombroses novetats a aquesta edició. D’una banda, s’han desdoblegat els escenaris en el casc antic de la ciutat, un en la Plaça del Mercat i un altre en la Seu. També s’ha celebrat la primera edició del concurs de disfresses i paelles, entre moltes altres variacions. El sector hostaler i comercial ha fet arribar a l’equip de govern nombroses mostres de satisfacció pel desenvolupament dels actes en el casc antic de la ciutat.

Ahir va tenir lloc una reunió entre alcalde i regidors per a fer un primer balanç de la Fira. S’ha destacat el “ple absolut” dels actes més importants com han sigut la inauguració (6.000 assistents), carrera de motociclisme (10.000 assistents), clausura (10.000 assistents), concert de Juan Magan i Carlos Jean (10.000 assistents). Al mateix temps, s’han marcat les línies mestres perquè la ciutat recupere el seu estat habitual el més ràpid possible.

El desmantellament de totes les estructures emprades per a la festa va començar res més finalitzar l’acte de clausura. S’espera que continuen durant els pròxims dies a bon ritme, tant les tasques de neteja com les reparacions en la via pública i les estructures municipals.

L’equip de govern obvia les crítiques emeses per part de l’oposició respecte al model de gestió i organització de la Fira per repetitives i sense fonament. “Són un retalla i pega repetit fins a la sacietat durant les últimes 18 fires. La gent, una vegada més, ha recolzat massivament la nostra forma d’organitzar la Fira”, ha matisat Alfonso Rus.

 

FOTO: J. Carlos Crespo