El PP defensa que la seua gestió ha propiciat un estalvi de 310.000 euros al CCX

El Partit Popular ha volgut eixir al pas de les crítiques que està rebent aquests dies pel sobrecost que ha de pagar l’Ajuntament de Xàtiva per les obres en el CCX.

Segons ha afirmat a L’Informador Mª José Pla, portaveu del grup, a principis de 2013 es va desestimar en junta de govern local una reclamació de l’empresa FCC en la qual es demanava que s’acceptara un sobrecost en el Centre Cultural Xàtiva de 788.000 euros. “Com no estàvem d’acord, no vam acceptar aquesta reclamació i es van retornar les factures”, recorda l’edil.

La constructora, com seguia reclamant aquestes factures, va decidir anar per la via judicial. Ara ha arribat la resolució i l’informe judicial estima que cal pagar 323.000 euros més IVA, un total de 390.000 euros.

“Açò demostra que l’actuació del govern va ser encertadíssima ja que en el seu moment no estàvem d’acord amb el que se’ns reclamava i hem aconseguit un estalvi més de 310.000 euros”, ressalta Pla. “La junta de govern va actuar de forma responsable i conforme al previst pels informes tècnics, gràcies a aquesta actuació conjunta s’aconsegueix que la quantitat reclamada per l’empresa de 788.000€ baixe a 390.000€”.

En aquest sentit, ja en el seu moment es va mostrar el malestar des de l’Ajuntament per uns sobrecostos no previstos pels tècnics. Aquest va ser el motiu pel qual el Partit Popular es va negar a pagar un cost tan elevat que reclamava l’empresa constructora.