El PP d’Ontinyent proposa crear una línia d’ajudes al comerç en botiga física, ja que el Consell no ha inclòs aquest sector en el Pla Resistir

En el ple d’aquest mes es debatrà la proposta presentada els populars d’Ontinyent amb l’acord que sigui el propi ajuntament el que creu i gestioni un lot d’ajudes directes al comerç en botiga física; el gran oblidat de Consell en l’anomenat Pla Resistir.
Segons explica la portaveu Popular a la moció, Mercedes Pastor, “la moció que hem presentat pretén donar cobertura a les demandes del sector de el comerç, que ha quedat exclòs del Pla Resistir i en el qual si es recullen les de l’hostaleria i sectors de oci que reclamàvem.
Com comenta Mercedes Pastor, “són molts els comerços en botiga física que estan veient minvades les seves vendes, degut en part a la restricció horària i també a la crisi que patim”.
Per això, explica Mercedes Pastor, “proposem que dels excedents del Pla Resistir, al qual ens hem acollit a l’ajuntament d’Ontinyent i que puja a 806.540 euros, l’ajuntament creu i gestioni una línia d’ajuda destinada directament al sector del comerç físic “.
A més, afegeix la portaveu popular a Ontinyent, “hem proposat també que s’apliqui, únicament i exclusivament en el programa d’ajuts de Pla Resistir, la possibilitat que l’ajuntament, amb càrrec a aquests fons de el Pla, costegi les despeses d’assessoria que la gestió de petició d’aquestes ajuda puguin ocasionar als peticionaris.
Cal tenir en compte, afirma la portaveu de PP, que per obtenir una ajuda han de recórrer a una assessoria, la qual cosa afegeix una despesa més. El que proposem és alleujar aquesta despesa amb aquesta proposta, tenint en compte que es tracta d’una situació excepcional i sobrevinguda causada per la pandèmia “.
Finalment Mercedes Pastor ha comentat que espera comptar amb el suport de tots els grups per tirar endavant aquesta proposta, factible totalment, ja que en el moment en què vam aprovar l’adhesió al Pla Resistir sabíem que “en cas d’excedent de recursos aquests podien dedicar a complementar proporcionalment les ajudes resoltes o dedicar-les a altres activitats també afectades per la pandèmia i que no hagin estat contemplades específicament en els sectors definits en el decret. Aquest és el cas del comerç físic i per això demanem la creació d’una línia d’ajudes específica per a ells “.