El PP recrimina al PSPV que trenque amb l’equilibri de forces en el repartiment de càrrecs a la Mancomunitat

  • Els socialistes assumeixen la presidència i les dues vicepresidències de l’organisme supramunicipal sense comptar amb la resta de formacions polítiques

El portaveu popular a la Mancomunitat de Municipis La Costera – Canal, Evarist Aznar, ha criticat al PSPV que “hi haja trencat l’equilibri de forces” representades en aquest òrgan supramunicipal a l’hora d’efectuar el repartiment dels càrrecs de responsabilitat dintre de la Mancomunitat. Durant la sessió de presentació de candidatures i elecció dels nous òrgans de govern, celebrada el passat dimecres, els socialistes varen fer valer la seua majoria per assumir la presidència de la institució i les dues vicepresidències. L’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Roberto Granero, va ser triat el mes passat president de la Mancomunitat, mentre que la primera edil de Bolbaite, Carolina Mas (PSPV), i la també alcaldessa socialista de Vallada, María José Tortosa, han assumit la vicepresidència primera i segona, respectivament.

Aquest fet, segons l’opinió d’Aznar, “constitueix una ruptura del consens que ha regit el govern de la Mancomunitat al llarg de les darreres legislatures”, ja que segons l’alcalde de la Llosa de Ranes, “la tendència sempre ha estat la de cedir representació a les diferents sensibilitats i forces polítiques representades per mantenir l’equilibri dintre de l’ens “, ha indicat.

Per a Aznar aquesta decisió evidencia “les formes partidistes” amb què el PSPV pretén dirigir la Mancomunitat, i entén que els socialistes “han perdut la primera gran oportunitat per demostrar la seua voluntat de consens dintre d’una institució que al llarg dels últims anys ha segellat la major part dels seus acords per ampli consens entre les diferents formacions polítiques “, ha incidit.

Així mateix, Aznar veu en aquesta forma de procedir “certa intenció de voler actuar amb la força de la majoria, sense valorar ni escoltar a la resta de formacions representades”. El portaveu popular reconeix l’àmplia majoria dels socialistes en aquest òrgan –ostenten 13 dels 20 ajuntaments representats–,encara que convida a no menysprear el pes de localitats com aquella de la qual el mateix Aznar és alcalde, cinquè municipi més poblat de la comarca de la Costera, ni tampoc als 12.874 vots i 68 regidors aconseguits pels populars als comicis municipals del passat mes de maig sumant les dues desenes de localitats que uneix la Mancomunitat de Municipis La Costera – Canal i que al seu entendre “també tenen dret a ser escoltats i que les seues reivindicacions siguen ateses per part de la Mancomunitat”.

És per això, des del PP lamenten que una formació “amb el pes” dels populars deixe d’estar representada als òrgans de govern d’una de les institucions d’acció municipal.

Des de la formació popular es recorda que en la passada legislatura, on els populars comptaven amb majoria absoluta en aquest mateix organisme amb 13 dels 20 representants, se’ls va cedir una de les vicepresidències als socialistes. Igual que en la legislatura 2007-2011, en què els populars comptaven amb fins a 15 representants dintre d’aquest mateix òrgan i la 2003-2007, amb 14 regidors.

A més, Evarist Aznar ha titllat l’escenari plantejat la passada setmana en l’ens supramunicipal “d’irreal”, ja que ha recordat als socialistes “d’acord amb els pactes de govern coneguts i assolits en alguns municipis com l’Alcúdia de Crespins o Montesa, els alcaldes socialistes cediran d’ací a dos anys la vara de comandament als candidats de Compromís, amb el que això alterarà sensiblement la composició actual de la Mancomunitat “, ha ressaltat.

En última instància, el portaveu popular ha convidat al PSPV “a reconsiderar” la seua decisió, que des del Partit Popular consideren “errònia”, i ha comminat la formació socialista “a no enrocar-se en la talaia de la majoria absoluta per tirar endavant els seus iniciatives sense comptar amb la resta de forces polítiques “, ha destacat. “Tenen ara l’oportunitat de practicar la política del consens de la qual tant presumeixen amb fets explícits i fefaents, i no només a través de la paraula”, ha conclòs Aznar.