“El principal objectiu que ens marquem és augmentar els efectius al carrer”

El dijous de la setmana passada Antonio Collado prenia possessió com a intendent principal de la Policia Local de Xàtiva i, un dia després, divendres, es presentava als que des de fa una setmana són els seus agents. Ara, uns dies després, L’Informador ha volgut parlar amb ell per conèixer més de prop al màxim responsable de la seguretat a la ciutat.

Per al ciutadà de Xàtiva que no el coneix, qui és Antonio Collado?

Un professional que porta més de 33 anys en la Policia Local. De fet, vaig adquirir les responsabilitats de mando a partir de l’any 1984. En 1987 em vaig fer càrrec de la Jefatura de la Policia Local d’Algemesí. En aquell moment vaig ser el cap de policia més jove de la Comunitat Valenciana i, a més, en una ciutat important com Algemesí que ronda els 30.000 habitants. 21 anys després, gràcies a un concurs de mobilitat, vaig anar a l’Alcúdia. Posteriorment, vaig concórrer en un procés selectiu de comissió de servei i vaig estar dos anys com a intendent principal jefe en Mislata. L’any passat vaig tornar a l’Alcúdia i en aquest període vaig conèixer que anava a convocar-se aquesta plaça a Xàtiva per via d’urgència i em vaig presentar. En base al decret de la Generalitat, que és la que regula el barem de mèrits, en aquest cas sóc qui més puntuació té en aquesta àrea entre els més de 80 intendents que hi ha a la Comunitat. Sols em vaig presentar jo, en aquest sentit supose que els meus companys són coneixedors de la meua carrera professional. D’altra banda, dins del que és la pròpia  responsabilitat de les jefatures de la policia local, amb les quals he dirigit a més de 200 policies, estic en el Gabinet Tècnic de Coordinació de la Generalitat Valenciana. Aquest és el màxim organisme que s’encarrega de preparar tots els documents i fonaments jurídics previs a la comissió de coordinació o per a l’elaboració de l’ordenament jurídic de la Policia Local. He tingut la sort de pertànyer a ell des del 1990 de forma ininterrompuda i passant per tots els diferents governs que ha hagut a la Generalitat (aquest és un lloc de designació directa malgrat que cal qualificació tècnica). Finalment, cal ressenyar que sóc professor de l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències des de l’any 1990, on forme policies en l’àrea de tir, atestats, drogues, protecció de personalitats, protocols de col·laboració… En definitiva, sóc una persona que sempre ha necessitat tenir nous reptes per mantenir viva la il·lusió i seguir endavant.

Amb tota aquesta experiència acreditada, arriba a Xàtiva en el seu millor moment professional.

Així és, i Xàtiva va a beneficiar-se d’ella ja que la meua intenció i obligació és posar-la al servei de tots els veïns i veïnes.

Són comparables els reptes anteriors amb Xàtiva, o suposa un pas major?

Des del primer moment que vaig assumir qualsevol tipus de responsabilitat de direcció d’una plantilla de policia local, per a mi sempre ha sigut la màxima prioritat. No importa que fora Mislata amb 50.000 habitants o Algemesí amb 30.000 habitants… De fet, Xàtiva és molt similar a Algemesí. És molt pròxima geogràficament i la formació i la cultura de la gent és semblant, així com el tracte personal. Però sens dubte, estar a Xàtiva és un repte personal molt important. Estar 29 anys al capdavant de cossos de policia local no fa que m’acomode, al contrari, és un repte i una il·lusió. En aquesta professió mai et pots relaxar. En el cas de Xàtiva cal tenir en compte que recentment s’ha entrat en una nova etapa de govern i els tres partits que el formen volen realitzar noves iniciatives. En aquest sentit, pense que encaixa el model policial de proximitat que se m’ha encomanat. Hi ha una amplia forma de comportar-se i dirigir-se a la ciutadania i d’afrontar tota la problemàtica de convivència. Hem de potenciar els policies de barri per a que aquesta tasca estiga especialitzada i existisca un tracte més directe amb veïns, col·lectius, associacions i organitzacions.

Quina ha sigut l’acollida per part del cos de Policia Local de Xàtiva?

Extraordinària. Des del minut zero la col·laboració per part de tots els integrants del cos de policia ha sigut excel·lent. A més, legalment, en quant a lleialtat institucional, aquest comportament va implícit amb el comportament de qualsevol agent de policia. La meua tarannà és molt clara respecte a com manejar recursos humans i vull traure el màxim rendiment, canviant algunes actituds i comportaments a l’hora de tractar diversos tipus de problemes: el tracte al ciutadà sempre ha de ser exquisit, sols aplicant la coacció i la mínima força necessària en casos excepcionals que ho corresponguen.

La seua elecció en el càrrec ha estat envoltada d’una certa polèmica. Com ho valora?

Sóc funcionari de carrera, intendent en propietat. El govern estatal, en els últims anys, ha posat una sèrie de restriccions importants a nivell econòmic i que ha afectat a la majoria d’Ajuntaments. Açò suposa un augment de problemes en les convocatòries i una dilatació en el temps de les taxes de reposició. En el cas de Xàtiva, fa 16 anys que no es compleix amb la llei i, ara que ha arribat un nou equip de govern que vol canviar-ho, hi ha alguna veu crítica. Per qüestions d’organització interna del propi Consistori es va convocar per caràcter d’urgència. En aquest sentit, es va cobrir la plaça amb una provisió de llocs de treball per millora, que implica que sols poden presentar-se funcionaris de carrera que tinguen la categoria immediatament anterior, així com total titulació i recursos en condicions que grantisquen les prestacions del servei. La llei és molt exigent i s’ha publicat en el Butlletí Oficial de la Província, realitzant-se un procés selectiu de mèrits. Ignore els motius i les raons per les quals s’ha qüestionat, però sí que em crida l’atenció que durant 16 anys de situació anòmala els mateixos representants sindicals no hagen actuat.

Durant 16 anys ha ocupat aquest càrrec Enrique Gómez, quina opinió té del treball realitzat?

M’agradaria destacar la tasca que ha estat realitzant Enric Gòmez, el cap de policia accidental que ha estat realitzant aquesta tasca els darrers 16 anys. Es tracta d’un gran professional, que conec molt bé, i que treballa moltíssim. És una persona que no té hores, li dedica el temps que faça falta a la seua feina. A nivell personal, a Xàtiva, determinades coses no les podria fer sense ell.

En quina situació s’ha trobat la Policia Local de Xàtiva?

Sense lloc a dubte es pot millorar. Hi ha que partir de la base que conec a la gran majoria d’integrants del planter ja que en alguns casos han sigut companys meus i, en altres, alumnes meus. Per aquest motiu, se de la seua qualificació i professionalitat. Des del primer moment quan vaig arribar vaig estar observant els protocols d’actuació, la forma de comportar-se… A nivell general podríem estar parlant d’un notable alt. Però per la meua part vaig a buscar l’excel·lència. Després veure’m fins on arribe, però l’objectiu personal és fer-ho el millor possible. En aquest sentit, és molt important comptar amb mitjans tècnics i mitjans humans.

El principal repte és augmentar els efectius?

Així és. Tenim una plantilla limitada. Hi ha un dret que marca la pròpia legislació que atorga als agents de policia a una segona activitat. Molts dels nostres agents realitzen determinats serveis a l’Ajuntament o administratius dins de la pròpia policia, restant efectius al carrer. A açò hi ha que sumar les restriccions econòmiques que marca el govern central que impedeixen crear noves places i pal·liar aquestes pèrdues. Hi han diverses iniciatives per part de la Generalitat Valenciana i de la Federació de Municipis i Províncies per instar al govern de la nació a desbloquejar aquesta situació que està col·lapsant la gran majoria de planters. El que sí va a aprovar-se en els propers mesos és la jubilació anticipada per als agents de policia (entre 59 i 65 anys), i açò alleujarà a la Policia Local de Xàtiva i ens permetrà augmentar la plantilla. En aquests moments estem lligats de peus i mans i el que hem de fer és optimitzar al màxim els recursos que tenim. En aquest sentit, cal recordar que està el recurs de serveis extraordinaris al qual acudeixen la majoria d’ajuntaments, i el de Xàtiva no és una excepció, per fer front a esdeveniments puntuals (festivitats, activitats lúdiques, esportives…) i poder mantenir els serveis i les necessitats amb totes les garanties.

Com canviarà la Policia Local de Xàtiva amb la seua arribada? Notarà algun canvi el ciutadà d’a peu?

Les coses bones les mantindrem i les potenciarem. Hem d’augmentar la presencia policial al carrer. Quan la gent visualitza als seus agents de policia durant tots els dies als seus barris la sensació personal és de major seguretat. A més, van a ser una font d’informació i de recollir les necessitats de la ciutadania. Aquest va a ser el principal esforç que anem a realitzar juntament a la intenció d’imprimir en el caràcter dels agents la vocació de servei i que cal realitzar un tracte exquisit i superlatiu en els conflictes. A més, hem d’estar oberts a les noves tecnologies i anem a estudiar la utilització d’un dron que ens ajude a tindre ulls en tot el territori dispers que abasta la ciutat.

Per tant, el canvi no serà solament físic, sinó també en comportament.

I posant èmfasi en l’empatia. Hi ha que tractar a la gent de la mateixa manera que t’agradaria que et tractaren a tu. Exercir la coacció jurídica de forma legal no sempre és ben entesa per la ciutadania, pel que cal fer un esforç a l’executar determinades formules. El ciutadà no ha de pensar que nosaltres l’estem multant, sinó que s’està multant ell mateix al no aprofitar l’oportunitat de comportar-se cívicament.