Soro contesta al PSPV que l’acusa de “falsejar” les xifres de visitants al Castell

  • L’edil de Turisme recorda que hi ha activitats gratuïtes que no es quantifiquen “com l’entrada dels dimarts, les bodes, reportatges fotogràfics, els assistents al Festival Nits al Castell o els grups escolars”

El PSPV a l’Ajuntament de Xàtiva va alertar aquesta setmana que Marian Soro “va unflar exageradament” el nombre de persones que van visitar el Castell durant 2.014. La regidora popular va anunciar que l’any passat havien entrat a visitar la fortalesa un total de 139.838 persones, xifra que superava totes les dades d’assistència registrades fins ara. En adonar-se que la voluminosa xifra no semblava correspondre amb la realitat, els socialistes van demanar un informe al servei econòmic de l’Ajuntament. Aquest document va revelar un ingrés de 80.300 euros per venda d’entrades del Castell. Aquesta quantitat indica objectivament que, el 2.014, varen entrar al recinte entre 32.000 i 33.000 persones. És a dir, 100.000 persones menys del que diu la regidora de Turisme.

Per al regidor socialista Ignacio Reig aquest fet respon a una “greu irresponsabilitat”, ja que “li deixa una creïlla calenta a qui vinga darrere, perquè un futur regidor que duga els comptes rigorosament i diga la veritat es pot trobar que, tot i presentar un bon resultat de visites, li qüestionen la dada tirant mà de la barbaritat de visitants que s’inventa Soro”.

Sobre aquest tema, Marian Soro, regidora de Turisme, va defensar que les xifres de la quantificació econòmica amb la de visitants “mai pot quadrar perquè hi ha entrades que no permeten el cobrament de la taxa com l’entrada gratuïta dels dimarts que no es quantifiquen, les bodes, reportatges fotogràfics, els assistents al Festival Nits al Castell o els grups escolars”. En aquest sentit, l’edil de Turisme va recordar que “la previsió en entrades per a 2.014 era de 74.000 euros i al final s’ha incrementat la recaptació fins a 80.200 euros”.

Referent a les acusacions socialistes, Soro es va mostrar “entristida” de que l’oposició “no s’alegre d’aquestes dades, ja que sembla que els sàpiga greu que Xàtiva siga un dels majors receptors de turistes d’interior”.

Per contra, segons Reig, “l’any passat es varen celebrar 26 casaments al Castell, el que podria suposar unes 5.000 persones assistents, mentre que a Nits al Castell poden acudir a un màxim de 3.200 persones, entre les quatre nits. Quedarien uns 100.000 visitants per justificar. Nosaltres pensem que aquests 100.000 visitants de més només existeixen en la imaginació de la regidora”.