El PSPV alerta que s’està utilitzant la plaça de bous de Xàtiva sense complir les mesures de seguretat

El portaveu dels socialistes a l’Ajuntament de Xàtiva, Roger Cerdà, ha denunciat en roda de premsa que el govern municipal del PP ha permès la realització de diferents espectacles multitudinaris a la Plaça de bous sense que es complira la normativa de seguretat, tot i tindre un informe vinculant de la Conselleria de Governació des del 30 de juny de 2008 en el que s’alertava d’aquestes mancances.

Cerdà ha destacat que “fins que no es va produir la desgràcia del Madrid Arena a finals de 2012, on van morir quatre joves, l’ajuntament de Xàtiva no ha reaccionat”, desvetllant que ha sigut en febrer d’aquest any quan s’ha contestat amb un informe de legalització demanat fa cinc anys sobre les actuacions que necessiten dur a terme.

IMG_1491El portaveu socialista ha afirmat que es tracten d’uns informes “demolidors” i ha recordat que des de 2007 s’han fet diferents actes amb milers d’assistents: espectacles infantils, diversos concerts, un míting de partit del Partit Popular, espectacles taurins o la festa de l’ascens de l’Olímpic.

Roger Cerdà s’ha mostrat contundent i ha titllat de “gravíssim” que un equip de govern autoritze diferents espectacles sent coneixedors d’aquests informes. “Ha sigut una irresponsabilitat, una barbaritat i una actitud molt negligent per part de Rus i del PP haver permès actuacions sabent que es posava en risc la vida dels espectadors perquè no es complia la normativa legal”, ha dit Cerdà.

Per aquest motiu, el líder del PSPV ha advertit que la seua formació estudiarà la possibilitat de presentar al govern d’Alfonso Rus davant dels tribunals “perquè conscients del perill han organitzat nombrosos actes públics sense importar-los que la seguretat no estiguera garantida”. A més, ha criticat totes aquestes mancances malgrat ser una obra que “ens va costar 12 milions, el doble de l’esperat, i està encara per finalitzar”.

En l’informe elaborat per el propi consistori es descriuen dos tipus d’actuacions a realitzar per tal de poder complir la legalitat dels espectacles taurins diürns (fins 4.245 espectadors) per a la qual caldria fer una inversió de 111.900 euros, i un altre per a espectacles d’espais multiusos (fins 7.192 espectadors) per al qual caldrien 773.000 euros.

Així, si es vol realitzar algun tipus d’espectacle a la plaça de bous per a la Fira d’Agost “s’haurà d’actuar en mes i mig, i els diners s’hauran de prendre d’alguna altra partida, perquè els pressupostos de 2013 no contemplen estes actuacions, o s’haurà de fer a costa d’endeutar-se encara més”, ha finalitzat el portaveu socialista.